Protestul angajaţilor societăţii Drumuri şi Poduri Deva s-a încheiat

Protestul celor peste 120 de angajaţi de la societatea Drumuri şi Poduri Deva s-a încheiat după o oră şi un sfert, după ce Primăria Deva i-a informat pe muncitori că a virat în conturile firmei 300.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
15 afișări

Viceprimarul Devei, Florin Oancea, a ieşit în faţa Primăriei să discute cu protestatarii şi i-a informat că instituţia pe care o reprezintă a virat 300.000 de lei în conturile firmei, urmând să îi mai dea, miercuri, 150.000 de lei.

"Primăria Deva a virat în urmă cu câteva minute 300.000 lei, iar mâine (miercuri - n.r.) va mai vira încă 150.000 lei în conturile firmei, pentru lucrările efectuate anul trecut. Banii vor fi suficienţi pentru a ridica popririle de pe conturile firmei, astfel încât să poată participa la licitaţii şi să reînceapă lucrările", a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare vor mai fi viraţi alţi 500.000 de lei, iar Primăria Deva va încerca să achite în fiecare lună între 700.000 şi 900.000 lei, pentru ca până în toamna acestui an să îşi plătească datoria.

Peste 120 de angajaţi de la societatea Drumuri şi Poduri Deva, firmă aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, au protestat, marţi, în centrul oraşului, cerând să li se achite datoriile acumulate de primării, în contul unor lucrări la drumuri realizate anul trecut.

Protestatarii au pornit într-un marş din faţa societăţii, au trecut prin centrul oraşului, după care au pichetat sediul Primăriei Deva, scandând "Vrem să muncim", "Nu vrem pomană" şi purtând pancarte cu inscripţiile "Am lucrat, când ne plătiţi?", "Stop concedierii drumarilor" şi "Vinovaţii fără vină cer să se facă lumină".

Circulaţia în centrul Devei a fost blocată pe un sens, din cauza marşului angajaţilor de la Drumuri şi Poduri.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Drumarilor Hunedoara, Marius Vintilă, protestul a fost declanşat deoarece firma Drumuri şi Poduri Deva are de recuperat 15 milioane de lei, majoritatea de la primăriile din judeţ pentru care a realizat lucrări de reparaţii la drumuri, în 2008.

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara declara, săptămâna trecută, că nu este de acord cu acţiunile de protest anunţate de drumari şi considera că aceştia sunt la fel de vinovaţi ca şi primarii care au contractat lucrări, deşi nu aveau bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici