- Home
- Social
- MIERCUREA CIUC, (26.02.2018, 10:56)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Protestul de la Praid continuă. Prefectul le va cere angajaţilor să lucreze: Discutăm de siguranţă naţională / Proteste şi la Salina Slănic, al cărei principal client e CNADNR: Comenzile de sare au fost sistate
Protestul de la Salina Praid, judeţul Harghita, continuă luni, după ce nu s-a ajuns la nicio înţelegere cu factorii de decizie. Prefectul Jean-Adrian Andrei spune că le va cere angajaţilor să lucreze deoarece există contracte de livrare a sării pentru drumuri şi este vorba de ”siguranţa naţională”.
Urmărește
1015 afișări
Protestul de la Praid continuă. Prefectul le va cere angajaţilor să lucreze: Discutăm de siguranţă naţională / Proteste şi la Salina Slănic, al cărei principal client e CNADNR: Comenzile de sare au fost sistate
Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că protestul de la Salina Praid continuă luni, după ce au fost unele negocieri care au eşuat. Angajaţii cer o mărire de 20% a salariului.
”S-a discutat cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Ministerului Muncii ca astăzi să fie primiţi liderii sindicali la Bucureşti, la ora 13.00, pentru negocieri, însă au refuzat propunerea. Solicită să stea de vorbă cu preşedintele Consiliului de Administraţie pentru negocieri, deci Bucureştiul să vină la ei. Am înţeles că în cursul acestei zile vor lua o hotărâre dacă să meargă la Bucureşti sau nu, dar din ce informaţii am eu nu merg. Eu le voi face o solicitare astăzi pentru că există contracte de livrare a sării pentru drumurile judeţene şi naţionale şi discutăm aici de chestiuni de siguranţă naţională şi de punere în pericol a vieţii cetăţenilor din judeţul Harghita şi nu numai. Astăzi se va lua o hotărâre, activitatea turistică este blocată şi nici nu există din păcate cadru legal pentru deblocarea acesteia. Am înţeles că vor să încheie un protocol cu directorul sucursalei pentru modificarea legislaţiei şi atunci s-ar putea să deblocăm, dar încă o dată vă spun, ziua de astăzi este esenţială”, spune prefectul de Harghita.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
La rândul său, liderul de sindicat al Salinei Praid, Kelemen Jozsef, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şi la salinele Slănic Prahova şi Târgu Ocna există proteste.
”Continuăm protestul la Salina Praid. Acum a intrat în protest spontan şi Salina Târgu Ocna din informaţiile noastre. Au fost cei de la minister joi la Slănic Prahova, nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Din partea ministerului s-a convocat o şedinţă a Consiliului de Administraţie care se va ţine marţi de la ora 10.00. Aşteptăm rezultatele de la Consiliul de Administraţie, factorul de decizie”, a spus Kelemen Jozsef.
Întrebat dacă cel puţin până marţi va continua protestul, liderul de sindicat a răspuns: ”Cel puţin până mâine la ora 12.00 când vom afla rezultatele”.
”N-are rost să ne deplasăm la Bucureşti, dacă au fost la Slănic. De ce să mă deplasez la Ministerul Economiei dacă dânşii au fost la Slănic Prahova, au avut acelaşi nemulţumiri ca la Praid, şi nu s-a rezolvat nimic”, a spus Kelemen Jozsef, întrebat dacă refuză deplasarea la Bucureşti.
Salina Praid are 135 de angajaţi, iar 80% dintre ei câştigă minimul pe economie şi cer majorări. De asemenea, o altă solicitare vizează schimbarea directorului salinei, Seprődi Zoltán, pentru că ”s-ar comporta ciudat, urât, cu oamenii”, potrivit liderului de sindicat.
Protestele au început de joi.
Acţiunile Salinei Praid sunt deţinute în proporţie de 51% de Ministerul Economiei şi 49% de Fondul Proprietatea, iar principalele activităţi vizează extracţia sării şi turismul.
Şi angajaţii Salinei Slănic continuă protestul, comenzile de sare au fost sistate
Cei peste 200 de angajaţi ai Salinei Slănic, judeţul Prahova, continuă şi luni protestul declanşat în urmă cu aproape o săptămână. Zeci de camioane aşteaptă la poarta minei să ridice comenzile de sare pentru curăţarea drumurilor.
Oamenii nu s-au mai blocat în subteran, ci au ales să protesteze în curtea unităţii.
Liderul de sindicat al Salinei Slănic, Alexandru Drăgoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 212 angajaţi continuă greva, salariaţii spunând că sunt decişi să nu întrerupă această formă de protest până când nu vor avea salariile mărite.
”Nu ne-am mai blocat în subteran, ca să nu ne punem viaţa în pericol. Greva e în curtea unităţii. Suntem 212 angajaţi. Oamenii sunt decişi să continue, nu vor să renunţe la grevă, chiar dacă riscă să nu-şi ia salariile deloc”, a declarat Drăgoi.
Potrivit acestuia, din cauza grevei, sare pentru deszăpezire nu a fost livrată, zeci de camioane fiind la poarta minei.
”Sunt camioanele aici. Joi am mai livrat ceva sare. Acum e o comandă de la Compania Naţională de Drumuri de 3.000 de tone de sare şi de la primării de alte 1.000 de tone. Primăriile au spus că se mai descurcă cu ce au. Activitatea aceasta e blocată”, a spus liderul de sindicat.
Şi mina turistică, unde sute de persoane veneau în weekend pentru concentraţia mare de aerosoli naturali, este închisă.
Protestul la Salina Slănic a fost declanşat marţea trecută, când angajaţii s-au prezentat la serviciu, dar au refuzat să lucreze. Directorul Sucursalei Slănic Prahova, Anghel Belea , declara atunci că salariaţii sunt nemulţumiţi de salarii.
Miercuri seara protestul de la Salina Slănic a fost suspedat după discuţii între sindicalişti şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, iar vineri a fost reluat. Angajaţii de la Salina Slănic anunţau atunci că de luni intenţionează să se blocheze în subteran.
Salina Slănic livrează sare pentru deszăpezirea principalelor artere de circulaţie, principalul client fiind CNADNR.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: ANM: Se resimt -39 GRADE C pe Călimani / Cod portocaliu de GER, NINSORI ŞI VISCOL: harta judeţelor vizate / Peste 5.000 de pompieri militari, gata să intervină în zonele cu probleme
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36