- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (09.10.2018, 11:23)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PROTOCOL între Inspecţia Judiciară şi SRI, făcut PUBLIC. Deşi trebuia să spună ce a făcut cu "datele" primite, IJ anunţă că nu a făcut acţiuni disciplinare ca efect al convenţiei - DOCUMENT
Inspecţia Judiciară a publicat, marţi, protocolul încheiat cu Serviciul Român de Informaţii, precizând că a cerut, în martie 2018, declasificarea acestuia. Instituţia anunţă că nu a solicitat şi nu a transmis SRI-ului date şi informaţii în baza acestuia.
Urmărește
1733 afișări
Inspecţia Judiciară publică protocolul cu SRI. IJ: Nu am cerut sau transmis informaţii Serviciului
Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare anunţă că au solicitat, pe 28 martie 2018, declasificarea „Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, încheiat pe 29 februarie 2016.
Protocolul şi-a încetat efectele la 8 martie 2017. Instituţia a publicat, pe pagina de Facebook, protocolul încheiat cu SRI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Protocol Inspecţia Judiciară-SRI: IJ se obligă să raporteze ce a făcut cu datele primite
Protocolul încheiat între Inspecţia Judiciară şi SRI, în 2016, prevede modalitatea de cooperare dintre instituţii şi modul în care Inspecţia se obligă să raporteze SRI cum a folosit datele primite. Inspecţia anunţă acum că în acea perioadă nu a fost vreo cercetare disciplinară urmare a datelor SRI.
Semnatarii sunt Lucian Netejoru, inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare şi fostul prim- adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, în anul februarie 2016. Iar avizele de legalitate din partea celor două instituţii sunt date de fostul inspector şef adjunct Gheorghe Stan şi fostul şef al Direcţiei juridice din SRI, Dumitru Dumbravă.
Protocolul arată modalitatea de colaborare dintre instituţii şi cum Inspecţia Judiciară trebuie să anunţe ce a făcut cu informaţiile primite.
"Cooperarea se realizează în temeiul legii şi al prezentului Protocol, cu respectarea strictă a atribuţiilor şi competenţelor Părţilor, prin valorificarea eficientă a posibilităţilor pentru identificarea anticipată, prevenirea şi combaterea abaterilor disciplinare în rândul magistraţilor şi înlăturarea în tip util a unor fapte care ar putea afecta înfâptuirea justiţiei sau realizarea securităţii naţionale.
Serviciul Român de Inforrmaţii transmite
a) la solicitare, orice informaţie referitoare la lucrurile aflate pe rolul Inspecţiei Judiciare
b) din oficiu, orice informaţie în legătură cu acte sau fapte susceptibile a fi încadrate ca fiind abateri disciplinare săvârşite de magistraţi
art. 4 Inspecţia Judiciară, în urma efectuării verificărilor prealabile proprii, potrivit legii, va comunica în termen rezonabil utilitatea datelor şi informaţiilor transmise de SRI şi, respectiv, modul lor de valorificare.
art.5 Transmiterea de date şi informaţii de către părţi se realizează cu respectarea legislaţiei în vigoare privind protecţia informaţiilor clasificate şi numai cu aprobarea conducerii părţilor"
La Capitolul Dispoziţii Finale din protocol se arată că: "art. 7. Anual, părţile vor realiza analiza modului de desfăşurare a cooperării dintre acestea. art. 8. Protocolul se încheie pe durată nedeterminată şi poate fi completat sau modificat cu acordul părţilor, prin acte adiţionale care vor face parte integrantă din acesta".
Totodată: "În situaţii de excepţie, datele şi informaţiile transmise de SRI pot fi introduse, doar cu acordul acestuia, în dosarele Inspecţiei Judiciare şi numai cu respectarea prevederilor de la alin 2 şi a dispoziţiilor legale privind protecţia informaţiilor clasificate".
Inspecţia Judiciară este instituţia care se ocupă cu cercetarea posibilelor abateri disciplinare săvârşite de procurori şi judecători. Instituţia a anunţat că nu a transmis date către SRI, iar în perioada februarie 2016- martie 2017, nu au existat cercetări disciplinare ca efect al protocolului.
"În niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activităţii şi conduitei judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, derulate în intervalul în care Protocolul a fost în vigoare, Inspecţia Judiciară nu a solicitat şi nu a transmis Serviciului Român de Informaţii ,date şi informaţii. De asemenea, în acelaşi interval nu a fost exercitată nici o acţiune disciplinară ca efect al protocolului. Subliniem că toate acţiunile disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară au fost întemeiate exclusiv pe situaţii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fără alte date şi informaţii furnizate în temeiul Proctocolului ori a vreunei colaborări cu alte entităţi", precizează Inspecţia Judiciară.
Protocolul şi-a încetat efectele la 8 martie 2017. Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare anunţă că au solicitat, pe 28 martie 2018, declasificarea „Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, încheiat pe 29 februarie 2016.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate