Ministrul Justiţiei a arătat că nu are o analiză preliminară în ceea ce îl priveşte pe Niţu, dar că va anunţa o eventuală decizie după ce discută cu acesta, în cursul zilei de miercuri. ”Înainte de a lua o decizie trebuie să discuţi”, a insistat ea.
„Discut astăzi cu procurorul general, îmi termin analiza”, a spus Prună, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, refuzând să se pronunţe la acest moment în ceea ce îl priveşte pe Niţu. ”Nu exclud absolut niciun fel de variantă”, a răspuns ea, la insistenţele presei, întrebată despre o posibilă revocare a procurorului general.
Prună a arătat că a fost plecată la Bruxelles, întorcându-se în cursul nopţii, astfel că nu a avut ocazia să se întâlnească cu procurorul general.
DNA a cerut luni aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu în baza unui protocol.
Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de două infracţiuni de abuz în serviciu, una constând în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate în perioada în care era ministru cu echipaje ale Poliţiei Rutiere, iar cealaltă constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat, în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale Poliţiei Rutiere.
„În condiţiile în care procurorul general nu era îndreptăţit să beneficieze de însoţire cu echipaje ale poliţiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime şi un prejudiciu material Direcţiei generale de poliţie a municipiului Bucureşti, precum şi un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, susţine DNA.