- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.12.2018, 16:19)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prună vs.Toader pe tema eliberării deţinuţilor, în baza legii recursului compensatoriu. „A reda fapte in mod selectiv tot minciuna se numeşte”
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a revenit cu un mesaj postat pe Facebook, în care a scris că sunt persoane care afirmă orice „în numele libertăţii de exprimare” şi că instituţia pe care o conduce a fost reprezentată de un secretar de stat la toate dezbaterile parlamentare.
Urmărește
1659 afișări
Tudorel Toader: Unii cred că în numele libertăţii de exprimare pot afirma orice
„Unii cred ca in numele libertatii de exprimare pot afirma orice. Din partea MJ exista un secretar de stat care participa la toate dezbaterle parlamentare, dezbateri care au loc in procesul de legiferare”, a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.
Precizările vin la scurt timp după ce Toader a scris, tot pe Facebook, că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost iniţiat de „guvernarea anterioară” şi că studiul de impact se realizează în cadrul procedurii de legiferare, nu în faza de aplicare a legii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Toader a mai scris e că proiectul a ajuns la Senat înainte să fie ministru.
Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017, în timpul guvernării Grindeanu, şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.
Prună, despre recursul compensatoriu: Toader putea să retragă proiectul. Era ministru când s-a discutat
Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună spune că Tudorel Toader era ministru când recursul compensatoriu s-a discutat în Senat, ba chiar a interzis reprezentanţilor ministerului să apere proiectul în Parlament, subliniind că doar coaliţia PSD-ALDE e responsabilă de efectele legii.
„A reda fapte in mod selectiv tot minciuna se numeşte. (...) Toader, cel pentru care pare ca a fi ministru al justiţiei înseamnă a fi un fel de Pilat, era ministru in guvernul Grindeanu incepand din 23 februarie 2017. Adevarat, Guvernul Grindeanu a adoptat proiectul in Ianuarie 2017. Dar Toader era deja ministru când proiectul a fost discutat in Senat (adoptat pe 13 martie) şi ulterior la Camera Deputaţilor (adoptat pe 9 mai 2017). Toader avea aşadar obligaţia sa apere proiectul adoptat de guvernul Grindeanu şi sa se opună modificarilor care au condus azi la consecinţe grave pentru siguranţa cetăţeanului. Nu numai ca nu a făcut asta, dar a pus umărul prin ordinul de ministru 2772/C din octombrie 2017”, a scris pe Facebook Raluca Prună.
Potrivit fostului ministru al Justiţiei, faptul că Tudorel Toader spune că guvernul tehnocrat poartă răspunderea proiectului de lege este „o altă mârşăvie din lunga lista pe care istoria o va reţine in dreptul lui Toader”.
„Din ce se auzea la acel moment, Toader a interzis reprezentanţilor MJ sa meargă in Parlament sa apere proiectul. Ar fi interesant de văzut dacă cineva din Ministerul Justiţiei a participat la vreo lucrare sau şedinţa a vreunei comisii din vreo camera, in procesul de adoptare a legi. Eu ştiu ca nu. (...) Responsabilitatea pentru efectele acestei legi ii aparţine exclusiv coaliţiei PSD/ALDE. Care a adoptat un proiect tehnocrat in guvernul Grindeanu, pentru a-l măcelari ulterior in Parlamentul in care au majoritate. Cu neparticiparea vinovata şi complice a profesorului de drept penal, rectorului, judecătorului constituţional Toader. Toader putea sa retragă la orice moment proiectul de lege dacă i se părea prost sau deturnat”, a mai scris fostul ministru al Justiţiei.
Citeşte şi: Toader, despre recursul compensatoriu: Proiectul de lege a fost iniţiat de guvernarea anterioară
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Copiii care au dormit de Centenar în Catedrală. Ce spune directorul şcolii unde învaţă cei 22 de elevi. De ce s-a încurcat planul iniţial
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe