- Home
- Social
- ORADEA, (30.08.2018, 16:52)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pui de tamarin cu creastă, specie de maimuţe pe cale de dispariţie, născut la Zoo Oradea - GALERIE FOTO
Un pui de tamarin cu creastă, specie de maimuţe pe cale de dispariţie, s-a născut la Grădina Zoologică din Oradea, dintr-o familie de tamarini adusă din Viena, în urma unei donaţii, în mai 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
718 afișări
Pui de tamarin cu creastă, specie de maimuţe pe cale de dispariţie, născut la Zoo Oradea
Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, instituţie care are în subordine Grădina Zoologică, au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că puiul şi mama sa sunt supravegheaţi îndeaproape de tată, care simte o ameninţare atunci când cineva îi invadează teritoriul.
„Un pui de tamarin cu creastă este cel mai tânăr animăluţ de la Zoo Oradea, acesta venind pe lume în urmă cu aproximativ o lună şi încă nu i s-a pus nici un nume deoarece nu se ştie dacă este mascul sau femelă. Micuţul face parte dintr-o specie de maimuţe ameninţată cu dispariţia, în prezent, în lume, mai existând sub 6.000 de exemplare, din cauza defrişărilor din pădurile ecuatoriale. Familia de tamarini cu creastă (Sanguinus Oedipus) a ajuns la Zoo Oradea în luna mai 2016, venind de la Viena, în urma unei donaţii. Masculul are şase ani, iar femela cinci şi au devenit pentru prima dată părinţi în urmă cu aproximativ o lună, iar de atunci, mama este mereu cu puiul în cârcă, el nu se dezlipeşte din spatele celei care i-a dat viaţă. Ei sunt supravegheaţi îndeaproape de tată, care simte o ameninţare atunci când cineva îi invadează teritoriul”, au spus sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Tamarinul cu creastă se hrăneşte cu insecte, dar consumă şi multe fructe şi se distinge de ceilalţi tamarini prin creasta de păr alb, care începe de la frunte şi continuă pe ceafă până la umeri.
“Puii de tamarin îşi reglează temperatura direct din corpul mamei, de aceea şi al nostru stă tot timpul lipit de mama lui”, a precizat şi administratorul Zoo Oradea, Alexandru Szabo.
Pe lângă familia de tamarin cu creastă, vizitatorii Zoo Oradea au posibilitatea să vadă şi un alt exemplar de tamarin, „cu mâini de aur”, a cărui blană are culoarea neagră, iar extremităţile membrelor sunt aurii.
Grădina Zoologică Oradea datează din anul 1960 când au fost aduse primele animale, dar pentru publicul larg a fost deschisă în anul 1962. A fost închisă în anul 2007 şi reschisă în 2013, în urma unor investiţii de aproape 20 de milioane de lei şi a extinderii terenului, astfel că ocupă acum o suprafaţă de aproape 7 hectare.
Colecţia de animale a Grădinii Zoologice înseamnă peste 650 de exemplare de animale din peste 140 de specii.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe