Puncte de distribuirea apei, în pieţele şi farmaciile din sectorul 3, în perioada caniculei

Mai multe puncte de prim ajutor şi distribuirea apei sunt amplasate în sedii ale centrelor de informare, direcţiilor de taxe şi impozite, pieţele şi farmaciile din sectorul 3 al Capitalei, în perioadele de caniculă, potrivit unui comunicat al autorităţilor de sector.

19 afișări
Imaginea articolului Puncte de distribuirea apei, în pieţele şi farmaciile din sectorul 3, în perioada caniculei

Puncte de distribuirea apei, în pieţele şi farmaciile din sectorul 3, în perioada caniculei (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, puncte de prim ajutor şi distribuirea apei au fost amenajate în centrele de informare pentru cetăţeni din strada Baba Novac - strada Ion Ţuculescu, Bulevardul Theodor Pallady - Bulevadrul 1 Decembrie, strada Istriei - Bulevadrul Râmnicu Vâlcea şi Bulevardul Liviu Rebreanu - Bulevardul Nicolae Grigorescu.

Persoanele aflate în dificultate în perioadele de caniculă pot primi ajutor şi de la punctele organizate la sediile direcţiilor de impozite şi taxe locale din străzile Sfânta Vineri, Câmpia Libertăţii, Lucreţiu Pătrăşcanu, cu sprijinul reprezentaţilor de la Crucea Roşie.

Puncte de distribuire a apei potabile sunt şi la Titan Mall, Unirea Shopping Center şi nouă pieţe din sectorul 3.

Primăria Sectorului 3 va pune la dispoziţie o ambulanţă pentru persoanele afectate de caniculă, disponibilă non-stop, prin telefon, la numărul 9854.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), alături de alte ONG-uri care se ocupă de protecţia persoanelor vârstnice, va ţine o evidenţă a cetăţenilor care ar putea suferi de pe urma caniculei şi va institui măsuri speciale pentru bunăstarea acestora. Totodată, DGASPC va asigura persoanelor aflate în dificultate lucruri de strictă necesitate.

Poliţia Comunitară va lua măsuri pentru supravegherea şi interzicerea scăldatului în albia amenajată a râului Dâmboviţa, precum şi a tuturor lacurilor de pe raza sectorului 3 care nu sunt amenajate ca ştranduri autorizate.

De asemenea, Biroul Inspecţie în Salubritate şi Protecţia Mediului va îndepărta eventualele cadavre de animale şi va supraveghea depozitarea resturilor menajere, la nivelul sectorului 3, pentru a evita formarea unor focare de infecţii.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, pentru ziua de marţi, o avertizare de cod galben pentru şapte judeţe şi municipiul Bucureşti, unde se vor înregistra 37-38 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depăşi uşor pragul critic de 80.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici