Pungile cu ştampile, încurcate în peste 150 de secţii de votare din municipiul Braşov

Pungile cu ştampilele pentru vot au fost încurcate, sâmbătă seară, în peste 150 din cele 182 de secţii de votare din municipiul Braşov, însă situaţia a fost rezolvată, iar toate secţiile de votare au fost deschise, duminică dimineaţă, la ora 7.00, în tot judeţul Braşov, potrivit Prefecturii.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Pungile cu ştampile, încurcate în peste 150 de secţii de votare din municipiul Braşov

Pungile cu ştampile, încurcate în peste 150 de secţii de votare din municipiul Braşov (Imagine din arhivă; Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Astfel de probleme au fost înregistrate în peste 150 dintre cele 182 de secţii de votare din municipiu, după ce nici reprezentanţii Primăriei Braşov şi nici preşedinţii secţiilor de votare nu au verificat dacă numărul de pe ştampile coincide cu numărul secţiilor de votare respective.

Potrivit Monicăi Morgovan, purtător de cuvânt al Prefecturii Braşov, după ce reprezentanţii Prefecturii au predat către primării pungile cu ştampile, primarii le-au distribuit, sâmbătă seară, preşedinţilor de secţii, însă nu s-a mai ţinut cont de numărul de pe ştampile, ci s-au distribuit aleatoriu.

"S-a ajuns la această situaţie deoarece, pentru prima dată, pe ştampile era trecut, pe lângă menţiunea «votat», şi judeţul şi numărul fiecărei secţii de votare în parte. Probabil că nu s-au uitat la ce scria pe ştampile, deşi s-au făcut instructaje în acest sens. După ce s-a constatat eroarea, li s-a cerut preşedinţilor de secţii unde s-a constatat încurcătura să se întoarcă la Primărie să predea ştampilele cu numărul greşit, pe bază de proces-verbal de predare-primire, şi
să primească ştampilele corecte", a declarat Morgovan.

În schimb, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, a spus că a fost vorba despre o lipsă de comunicare deoarece preşedinţii secţiilor de votare nu au fost înştiinţaţi despre faptul că ştampilele sunt personalizate pentru fiecare secţie în parte.

"A fost vorba de o eroare. N-a fost suficient de explicită procedura şi au existat frânturi în comunicare. Nu o spun ca o scuză, deşi eroarea a pornit de la noi", a declarat Toarcea.

Încurcătura s-a produs doar în municipiul Braşov, în restul judeţului neînregistrându-se probleme de acest gen.

Problema a fost rezolvată în jurul orei 24.00, iar la ora deschiderii urnelor, duminică, ora 07.00, totul a decurs normal, potrivit surselor citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici