- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.10.2017, 10:12)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, replică la acuzaţiile fostului ofiţer Daniel Dragomir: SRI nu are firme acoperite. Va veni vremea când toţi vor fi obligaţi să prezinte dovezi
Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Ovidiu Marincea, susţine, că SRI nu are firme acoperite, precizând că „va veni vremea când toţi cei care aruncă în neştire cu acuzaţii neprobate în spaţiul public vor fi obligaţi să prezinte dovezile”.
Urmărește
1136 afișări
Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, replică la acuzaţiile fostului ofiţer Daniel Dragomir: SRI nu are firme acoperite. Va veni vremea când toţi vor fi obligaţi să prezinte dovezi
Afirmaţiile lui Marincea au fost făcute în contextul în care Daniel Dragomir, fost angajat al Serviciului, a declarat, că 90% din cifra de afaceri a firmelor acoperite provine din contracte cu statul.
„Mă uit la fostul ofiţer Daniel Dragomir pe B1 TV şi la ce debitează la televizor. Eu înţeleg că dacă scrii SRI pe burtieră face rating, dar, domnule Dragomir, spuneţi, domnule, o firmă acoperită a SRI. Ştiţi? Există? Este o prostie mai mare decât dumneavoastră. SRI nu are firme acoperite. E uşor de decriptat ceea ce încercaţi să faceţi, dar rămâneţi, vă rog, în limitele credibilului, măcar”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ovidiu Marincea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Mai mult, purtătorul de cuvânt al SRI susţine că s-a ajuns că orice problemă din România care nu are explicaţii sau soluţii să fie atribuită SRI.
„De ce? Pentru că unui serviciu secret îi este foarte greu să se apare. Nu suntem Inspecţia Muncii să scoatem la televizor documente, şi nici vreun partid politic să ne putem trimite armate de influenceri la televizor. E cea mai simplă metodă, dar extrem de periculoasă, să vorbeşti despre firme acoperite, milioane de români interceptaţi şi alte enormităţi care prind uşor la publicul dornic de "vinovaţi de serviciu". Este şi vina SRI care putea face mai mult în ceea ce priveşte promovarea culturii de securitate în rândul populaţiei, mai mult în deschiderea să către cetăţean, că cetăţeanul să ne cunoască, să ştie cu ce ne ocupam. Pentru că, din păcate, foarte mulţi români nu ştiu cu ce se ocupă SRI. Se spune că ascultăm telefoane, că spionăm, că arestăm împreună cu procurorii, lucruri culese tot de la televizor. La televizor unde, din păcate, foarte mulţi jurnalişti îşi fac documentarea tot de pe Google”, a mai scris sursa citată.
Marincea a precizat că, de acum, SRI va comunica mai mult, va oferi mai multe explicaţii.
„Şi va veni vremea când toţi cei care aruncă în neştire cu acuzaţii neprobate în spaţiul public vor fi obligaţi să prezinte dovezile”, a conchis reprezentantul SRI.
Un procent de 90% din cifra de afaceri a firmelor acoperite provine din contracte cu statul, aceste companii provenind din zona produselor petroliere, a celor accizabile, cu alcool, media sau IT, a spus, duminică seara, fostul angajat SRI, Daniel Dragomir.
Daniel Dragomir a povestit că, deşi înfiinţate în mod legale, firmele acoperite ajung să fie companii protejate, motiv pentru care sunt apărate de mai multe instituţii ale statului.
„În zona culoarului economic, cea mai importantă discuţie este existenţa firmelor sub acoperire este una legală. Firmele sub acoperire activează astăzi, vorbind de SRL Coldea, în zonele în care sunt bani. Cele mai reprezentative unde sunt bani: zona produselor petroliere, zonele care se referă la ţigări şi alte produse accizabile, zona care se referă la alcool, media, IT. În imobiliare nu atât de mult, pentru că lasă urme. Este vorba despre bani utilizaţi şi transferaţi din fondurile unor firme sub acoperire. (...) O firmă sub acoperire care devine exclusiv interesată de obţinerea de contracte şi de obţinerea de fonduri îşi pierde obiectul pentru care a fost înfiinţată. (...) Problema este că aceste companii obţin 80%, 90% din cifra de afaceri din contractul cu statul. În acel moment, lucrurile iau o turnură pur românească”, a spus Dragomir, duminică seara, la B1 TV.
Dragomir a povestit şi cum aceste companii au ajuns să fie protejate de „culoarul justiţiei”, în momentul în care alte firme concurente sesizau nereguli.
„Aceste companii deranjează concurenţii şi încep contestaţiile licitaţiilor, încep procese, plângere, litigii, reclamaţii. Ce se întâmplă între a sprijini o companie protejată şi o companie a lui X. Atunci intervine culoarul justiţiei şi este menit să protejeze aceste interese personale”, a precizat fostul angajat al Serviciului.
Daniel Dragomir a mai spus că „peştii mari” au scăpat de condamnări importante pentru corupţie, precizând că informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la trimiterea în judecată a dosarului „Microsoft 2” sunt „puţin diferite” faţă de cele pe care le cunoaşte el.
„În primul rând, din ce cunosc eu, toată această problemă cu licenţele Microsoft a plecat de la firma americană. Decizia şi problema apărută a fost luată urmare a unei decizii luată la Redmond, respectiv decizia de a face public acest scandal. Această decizie a fost luată de Microsoft urmare a unei strategii care fi numită „damge control intern”. Microsoft a angajat o firmă de PR care a scos pe piaţă acea ştire cum că s-ar fi dat bani pentru licenţe din România, China şi Bulgaria. Există persoane care ştiu că s-au trimis email-uri din centrala Microsoft, inclusiv de la un nivel foarte înalt, inclusiv către domnul Tatomir şi domnul Artopolescu în care s-a cerut în mod concret „Stop sell licenses to the romanian government as they do not have so many PCs”. Firca cea mai mare era că ar ajunge să fie delistaţia de la bursă, în urma acestui scandal”, a explicat Dagomir.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Papa Francisc a transmis un mesaj românilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:45
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est
-
astăzi, 16:18
Atenţionare de călătorie în Italia, unde este grevă în transportul public