Putin continuă cenzurarea jurnaliştilor. Motivul pentru care un alt site al Novaya Gazeta a fost blocat la doar şapte zile după lansare

  • Mass-media reprezintă a patra putere în stat, dar nu şi în Rusia.
  • Presa independentă se chinuie să reziste abuzurilor de la Kremlin.
Urmărește
2764 afișări
Imaginea articolului Putin continuă cenzurarea jurnaliştilor. Motivul pentru care un alt site al Novaya Gazeta a fost blocat la doar şapte zile după lansare
Agenţia de stat care monitorizează presa din Rusia - Roskomnadzor -  a blocat un site al publicaţiei Novaya rasskaz-gazeta pentru că ar fi diseminat  „informaţii care discreditează” armata rusă, conform VOA.
 
Roskomnadzor a blocat site-ul duminică, la cererea procurorului general rus, fără alte explicaţii. 
 
Novaya rasskaz-gazeta s-a lansat pe 15 iulie şi a funcţionat doar şapte zile şi nouă ore, până să fie închis. Echipa site-ului este cea a ziarului cunoscut Novaya Gazeta, care şi-a încetat activitatea în luna martie, sub presiunea autorităţilor de la Kremlin pentru modul în care a scris despre invazia lui Putin în Ucraina. 
 
Din martie, câţiva jurnalişti au părăsit ţara şi au lansat ziarul Novaya gazeta.Europe. Roskomnadzor l-a blocat imediat. 
 
Editorul-şef, Dmitri Muratov, a câştigat premiul Nobel pentru Pace în 2021. Banii primiţi i-a donat ucrainenilor afectaţi de războiul pornit de Rusia. Totodată, a scos la licitaţie medalia de aur, pentru a-i sprijini. 
 
Novaya Gazeta s-a lansat în 1993 şi, prin muncă şi etică, a devenit cel mai respectat ziar din Rusia post-sovietică. 
 
Editorul-şef, Dmitri Muratov, a câştigat premiul Nobel pentru Pace în 2021. Banii primiţi i-a donat ucrainenilor afectaţi de războiul pornit de Rusia. Totodată, a scos la licitaţie medalia de aur, pentru a-i sprijini. 
 
Putin a întărit legea pentru „securitatea” Rusiei la mijlocul lunii în curs: pedepse mai mari pentru jurnalişti şi oricine diseminează informaţii false privind „operaţiunea militară specială” dn Ucraina.
 
Noua lege include, printre altele, pedepse cu închisoarea de până la cinci ani pentru persoanele din mass-media care răspândesc „îndemnuri” şi de până la şapte ani pentru grupurile organizate. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici