Putin vrea să producă rachete interzise ca urmare a unui tratat cu SUA

Rusia nu vrea să mai respecte nicio regulă de război.

670 afișări
Imaginea articolului Putin vrea să producă rachete interzise ca urmare a unui tratat cu SUA

Putin vrea să producă rachete interzise ca urmare a unui tratat cu SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că Rusia ar trebui să înceapă să producă rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, arme care anterior au fost interzise în temeiul unui tratat cu Statele Unite, care acum dispare.

„Se pare că trebuie să începem să producem aceste sisteme de atac”, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu oficialii săi de securitate, referindu-se la rachete cu o rază de acţiune de 500 până la 5.500 de kilometri (300 până la 3.500 de mile), controlate printr-un acord care a fost casat în 2019.

Noi ameninţări de la Zaharova: Vom oferi un răspuns adecvat sancţiunilor UE

Rusia continuă să fie agresivă şi pe tărâmul declaraţiilor.

„În ciuda obstacolelor puse de Uniunea Europeană, Federaţia Rusă va continua eforturile de a furniza pieţelor globale bunuri atât de necesare, inclusiv resurse energetice, îngrăşăminte şi produse alimentare”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Ministerul de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

„O altă serie de sancţiuni nelegitime ale UE nu va rămâne fără un răspuns adecvat din partea noastră”, a adăugat ea.

„Este evident că acţiunile întreprinse în mod oficial de UE împotriva Rusiei afectează şi ţările terţe, destabilizând pieţele globale de materii prime şi subminând securitatea energetică a ţărilor în curs de dezvoltare”, a mai zis Zaharova

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici