- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.01.2018, 14:55)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răcirea bruscă a vremii a mărit, luni, consumul de energie electrică
Consumul de energie electrică, supravegheat de Transelectrica, a crescut luni la peste 9.000 MWh, după ce în zilele anterioare fusese mai mic de 8.500 MWh. Sursele cărbune şi hidro reprezintă peste jumătate din producţie, importurile reprezintă mai puţin de 6%.
Urmărește
523 afișări
Răcirea bruscă a vremii a mărit, luni, consumul de energie electrică la peste 9.000 MWh
Creşterea consumului de energie vine pe fondul răcirii bruşte a vremii, cu temperaturi negative pe aproape întreg cuprinsul ţării. În ianuarie anul trecut, consumul ajunsese la un maxim istoric de aproape 11.000 MWh, dar după ce gerul durase mai mult de cinci zile.
Luni, la orele dimineţii, consumul a început să crească vertiginos, în trepte, ajungând în jurul orei 9.00 la peste 9.000 MWh, valoare care nu a mai fost atinsă în această iarnă. La ora scrierii acestei ştiri, consumul oscilează în jurul valorii de 9.000 MWh, cu o uşoară tendinţă de scădere, arată graficele în timp real publicate de Transelectrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit datelor, cărbunele reprezintă 30,2% din producţia actuală de energie electrică, Hidroelectrica livrează 26,1%, centralele pe hidrocarburi (păcură) livrează 23,8%, iar sectorul nuclear – 15,8%, restul provenind din surse „verzi” (eloian, biomasă, fotovoltaic). Importurile, însumând aproximativ 500 MWh, reprezintă 5,5% din energia consumată.
Referitor la preţuri, pe platforma spot a bursei OPCOM cu livrare luni, 15 ianuarie 2018, cotaţiile se situează la niveluri normale pentru această perioadă, un maxim al zilei fiind 274 lei/MWh, faţă de recordurile de preţ de peste 600 de lei/MWh, care se înregistrau anul trecut în aceeaşi perioadă.
Programul energetic pentru iarna 2017-2018, elaborat de Ministerul Energiei, a luat în considerare un scenariu plecând de la următoarele ipoteze: înregistrarea unei perioade de 7-10 zile geroase, cu temperaturi de minus 15-20 grade Celsius; structura producţiei la vârful de seară fără aportul centralelor eoliene şi fotovoltaice (limitări naturale sau dictate de protecţii tehnologice), cu reduceri de putere, până la opriri, ale centralelor pe gaze naturale (presiuni mici în reţeaua de transport gaze naturale); la vârful de consum, valoarea medie maximă orară considerată este de 9.750 MW (identic cu cea înregistrată în ianuarie 2017.
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a dat asigurări în repetate rânduri că pentru această iarnă sunt asigurate şi stocurile de cărbune, gaze şi păcură, dar şi cele de apă din bazinele hidrografice.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe