- Home
- Social
- CONSTANŢA, (02.04.2013, 17:37)
- Andreea Unturica , Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Radu Mazăre, interesat de o cooperare între porturile Constanţa şi Rotterdam
Primarul Radu Mazăre susţine că este interesant de o colaborare cu portul Rotterdam după ce portul Constanţa va trece la autorităţile locale şi spune că a avut, în acest sens, discuţii cu primarul din Rotterdam, care, la rândul său, s-a arătat interesat de o cooperare între cele două porturi.
Urmărește
127 afișări
Radu Mazăre, interesat de o cooperare între porturile Constanţa şi Rotterdam (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)
"I-am spus domnului primar că după ce reuşim să facem acest transfer de acţiuni vreau o colaborare strânsă cu portul Rotterdam pentru că va fi în beneficiul amândurora. I-am explicat că deţinerea acţiunilor de către noi ca autoritate locală este un element în plus de siguranţă şi stabilitate pentru că, dacă stau să mă gândesc, eu sunt primar de 13 ani şi de atunci s-au schimbat 15-20 de miniştri la Transporturi. Dacă ţineţi cont de cifrele şi profitul pe care îl obţine portul Rotterdam, suntem cu mult în urma lor. Dacă colaborarea cu dumnealor ne va mări traficul şi profitul portului, această colaborare este mai mult decât binevenită", a declarat Radu Mazăre, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul din Rotterdam.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Mazăre a spus că în urma discuţiilor cu delegaţia din Rotterdam a ajuns la concluzia că Olanda este cu 50 de ani înaintea României din punct de vedere al organizării.
"Am avut o întâlnire aseară (n.r. - luni seară) la o cină, recunosc că i-am pus o mie de întrebări pentru că sistemul administrativ pe care îl au şi modul în care este interconectat portul Rotterdam de oraşul Rotterdam este total diferit faţă de ce este în România. Dar vreau să vă spun că Rotterdam este un proiect strălucit de integrare a portului în oraşul Rotterdam şi discutam despre ce înseamnă o regiune în care portul este separat de oraş şi ce înseamnă o regiune în care portul este integrat de oraş", a explicat Radu Mazăre.
Primarul oraşului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a recunoscut că este interesat de o colaborare cu portul Constanţa, dar nu a intrat în amănunte în ce mod va fi realizată aceasta. De asemenea, el a mai spus că nu intervine în această dezbatere a autorităţilor centrale şi locale legate de cine ar urma să deţină portul.
"Suntem interesaţi de colaborare. Nu sunt eu în măsură să spun unde trebuie să fie portul Constanţa. Ştiu că sunt dezbateri între autorităţile locale şi guvern pe această temă, dar nu voi interveni. Mâine (n.r. - miercuri) voi avea întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi voi afla şi părerea lor pe această temă", a spus Ahmed Aboutaleb.
El a menţionat că portul Rotterdam are mai multe colaborări cu porturi din Oman, Brazilia şi Vietnam. Totodată, primarul a menţionat că îşi propune ca portul Rotterdam să fie conectat cu cât mai multe oraşe din lume.
"Când am venit în România am avut o serie de motive, principalul motiv fiind să îmi fac noi prieteni pentru că lumea este clădită pe colaborare. Concurenţa este bună, dar colaborarea este şi mai bună. Mă interesază ca portul să fie conectat cu cât mai multe oraşe din lume", a explicat Ahmed Aboutaleb.
El a mai afirmat că anual din profitul portului aproximativ 50-60 de milioane de euro vin către oraş, banii respectivi fiind folosiţi la diverse investiţii.
"Oraşul încasează 50-60 de milioane euro din profitul portului. Folosim banii să facem şcoli sau să realizăm zone verzi, consiliul orăşenesc decide ce se face cu banii, iar restul profitului rămâne la port", a menţionat Ahmed Aboutaleb.
El a mai spus că viitorul portului este legat de tehnologie, în care operaţiunile de încărcare şi cele de descărcare vor fi automatizate.
"Acum 20 de ani era nevoie de opt persoane care să lucreze pe o macara, acum lucrează doar trei, iar în partea nouă a portului Rotterdam niciun om nu va mai lucra pe macara, toate operaţiunile de încărcare-descărcare vor fi automatizate. Acest concept de gestionare a portului reprezintă viitorul", a menţionat Ahmed Aboutaleb.
El a spus că portul Rotterdam este deţinut în proporţie de 70 la sută de către Primărie, iar 30 la sută din acţiuni sunt ale Guvernului.
Primarul Ahmed Aboutaleb a spus că este născut în Maroc şi că a venit în Olanda când avea 15 ani, că a ocupat o funcţie în Guvern, a fost viceprimar în Amsterdam, iar în prezent este primar al oraşului Rotterdam.
O delegaţie din care fac parte mai multe oficialităţi din Rotterdam se află în aceste zile în municipiul Constanţa, având întâlniri cu autorităţi locale pentru a cunoaşte mai bine potenţialul economic al oraşului, necesităţile şi disponibilităţile în domeniul investiţiilor.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Fenechiu, despre trecerea Portului Constanţa la primărie: Aştept ca Mazăre să îşi ceară scuze
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36