Cred că nu e o surpriză dacă îţi spun că documentele Word şi prezentările Powerpoint sunt de domeniul trecutului pentru elevi. De când cu şcoala online, se aşteaptă ca lecţiile să fie interactive. Iar asta oferă şi platforma Livresq.
Gabriel Lazăr, profesor de fizică la liceul Româno-Finlandez, cunoaşte platforma încă din perioada de proiectare. Dacă eşti profesor şi nu ştii cum să îţi menţii elevii atenţi, îţi recomandă să o foloseşti şi tu.
„Teoria spune că fizica ar trebui să o predau cu implicaţii experimentale, cu proiecte realizate cu copii şi lucrul acesta nu mai este posibil. Folosesc un laborator virtual, o simulare realizată de Universitatea din Colorado, care îmi permite să o integrez într-o lecţie Livresq”, povesteşte el.
În plus, Gabriel îţi explică şi care e diferenţa dintre lecţiile plictisitoare şi cele interactive, pentru elevi.
„În momentul în care îi povesteşti despre un lucru, el îşi imaginează ceva mai mult sau mai puţin apropiat de realitate. În momentul în care îi pui nişte simulări, cu nişte filmuleţe, nişte imagini care să sublinieze respectiva idee, atunci evident înţelege mai bine.”
Să ştii că peste 12.000 de profesori, atât din România, cât şi din Moldova, folosesc platforma în acest moment. Alex Mălureanu, co-fondator Livresq, îţi spune cât de uşor e să creezi o lecţie direct din browser.
„Dar cel mai bine atunci când eşti începător este să porneşti de la ceva deja construit şi prin urmare le oferim mai multe şabloane. Deci ei intră şi se loghează pe Livresq şi pot să înceapă să creeze direct conţinutul de acolo. Ai o interfaţă foarte simplă şi asamblezi lecţia în faţă şi după aia poţi să o distribui pe oricâte device-uri vrei şi pe toate tipurile de device-uri posibile, nu doar pe calculatoare”, spune Alex Mălureanu.