Raed Arafat: Cele mai frecvente nereguli la ambulanţe vizează lipsa centurii de siguranţă

Cele mai frecvente nereguli depistate la ambulanţe se referă la faptul că şoferul sau pasagerul nu purta centura de siguranţă, a declarat, marţi, subsecretarul de stat Raed Arafat, după controalele vizând respectarea regulilor de circulaţie şi dotarea maşinilor angajate în misiuni.

Urmărește
313 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Cele mai frecvente nereguli la ambulanţe vizează lipsa centurii de siguranţă

Arafat: Cele mai frecvente nereguli la ambulanţe vizează lipsa centurii de siguranţă (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

"Am demarat, împreună cu Poliţia Rutieră şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de controale care au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie, a echipamentelor utilizate în acţiunea de urgenţă şi a dotărilor ambulanţelor angajate în misiuni de urgenţă. Neregulile frecvent constatate au fost cele cu privire la lipsa centurii de siguranţă de către conducătorul auto sau de către pasagerul aflat în cabina ambulanţei, ambulanţe dotate necorespunzător pentru tipul lor şi personal care nu a respectat prevederile legale privind utilizarea echipamentului. Atrag atenţia că vom continua aceste controale inopinate şi în perioada următoare", a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, cei ai serviciilor de ambulanţă şi ai personalului din unităţilor de primiri urgenţe, la care au mai participat conducerea Poliţiei Rutiere şi reprezentanţi ai ISU.

În perioada 20 septembrie- 5 octombrie, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Poliţia Rutieră şi ISU, au organizat o serie de verificări, în trafic, a ambulanţelor aflate în misiune, informează Ministerul Sănătăţii.

Verificările au fost realizate în Capitală şi în opt judeţe, respectiv Bihor, Braşov, Brăila, Cluj, Ialomiţa, Tulcea, Galaţi şi Mureş.

Cuantumul amenzilor aplicate atât de către reprezentanţii poliţiei rutiere, cât şi de inspectorii direcţiilor de sănătate publică, a fost de aproximativ 66.000 lei.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto, pentru că nu au purtat centura de siguranţă în timpul misiunii. Au fost amendaţi, de asemenea, şefi de echipaje, pentru că nu au asigurat cu centura de siguranţă pacienţii transportaţi.

Totodată, patru servicii de ambulanţă, dintre care două private, au fost sancţionate cu câte 10.000 de lei pentru că ambulanţele aflate în misiune nu erau dotate corespunzător prevederilor legale (OMS 1092/2006) pentru tipul de ambulanţă.

Un spital judeţean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că ambulanţa utilizată în intervenţii era dotată necorespunzător, mai precizează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, au fost acordate sancţiuni pentru utilizarea girofarului şi a semnalelor sonore fără justificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici