- Home
- Social
- CONSTANŢA, (20.08.2017, 17:15)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raed Arafat, despre cei care se avântă în valuri: Din bun simţ ar trebui să asculţi salvamarul/ 26 de oameni au murit înecaţi în mare, în această vară
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică, la Constanţa, că bunul simţ ar trebui să fie suficient atunci când salvamarul le spune turiştilor să nu intre în apă, iar atunci când o fac, în ciuda avertismentului, au „o problemă”.
Urmărește
1865 afișări
Raed Arafat, despre cei care se avântă în valuri: Din bun simţ ar trebui să asculţi salvamarul
„Bunul simţ ar trebui să fie suficient, să asculţi ce îţi spune salvamarul. Îmi pare rău să o spun aşa, dar când îţi spune salvamarul <<Nu intra în apă>> şi tu intri înseamnă că ai o problemă. Este ca şi când ţi s-ar spune <<Poartă centura>> şi tu nu o porţi şi faci un accident, apoi te miri că eşti făcut praf, deşi dacă purtai centura poate ieşeai pe picioarele tale de la accident. Este acelaşi lucru şi pe mare. Când salvamarul îţi spune <<Nu intra în apă, este periculos>> şi tu intri în apă o faci pe proprie răspundere. Implementarea unor sancţiuni este o chestie care se analizează mai ales după ce am văzut şi anul acesta", a declarat Raed Arafat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
În acest sezon la mallul Mării Negre, salvamarii au avut peste 900 de intervenţii. Au fost, de asemenea, 26 de cazuri de înec neresuscitabil pe plajele de pe litoralul românesc.
Vizita lui Raed Arafat la Constanţa a fost realizată în contextul inaugurării a două motociclete de intervenţie, pe care vor lucra 13 paramedici. Acestea sunt dotate cu tot ce este necesar unui caz de urgenţă şi este de aşteptat ca datorită acestora timpul de răspuns la intervenţie să scadă cu până la 10 minute.
„O motocicletă cu toate dotările ei, inclusiv cu echipamentele de protecţie speciale pe care le are se ridică la aproximativ 20 şi ceva de mii de euro. Costul este justificat pentru că vorbim de o motocicletă dotată, o motocicletă care are pe ea echipament de salvare a vieţii, are defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare şi de toate echipamentele necesare pentru intervenţie în regim de urgenţă. Proiectul din Bucureşti ne-a dovedit că se ajunge foarte repede în anumite zone aglomerate, sunt un vârf de lance când o ambulanţă este la o distanţă mai mare. Din analiza noastră poate să scadă timpul de reacţie de la 2 – 3 minute până la chiar 10 minute, depinde de zonă. Asta contează foarte mult la un stop cardiac. Dacă noi câştigăm 3 – 4 minute la un stop cardiac este un lucru foarte bun”, a spus Arafat.
Cele două motocicletele inaugurate la Constanţa sunt singurele din afara Bucureştiului, unde funcţionează alte 7 astfel de motoare. La sfârşitul lunii august, alte două motociclete de acest fel vor ajunge la Cluj.
Cele două motociclete care au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreţii şi geantă medicală de urgenţă şi alte echipamente specifice. De asemenea, motocicletele vor fi dotate şi cu dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, dar şi cu sisteme speciale de comunicaţii.
Motocicletele au fost achiziţionate şi cu sprijinul financiar al LIDL România, care a acordat suma de 500.000 lei pentru implementarea proiectului în Constanţa şi Cluj-Napoca.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe