Prima pagină » Social » Cursurile online demotivează elevii. „Noroc cu meditatorii”

Cursurile online demotivează elevii. „Noroc cu meditatorii”

Cursurile online demotivează elevii. „Noroc cu meditatorii”
Larisa Ioniţă
12 apr. 2021, 17:18, Social

După cele două săptămâni de vacanţă, elevii din clasele terminale au început şcoala. În online, bineînţeles.

Sunt sătui de atâtea schimbări şi îşi doresc să înveţe fizic. Este şi cazul Anei, elevă în clasa a 12-a la Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti.
Îi este greu să înveţe pentru bacalaureat. Online-ul nu o face decât să îşi piardă motivaţia.
 
„Mulţi profesori nu îşi dau interesul intră cât să fie acolo, povestesc despre lecţie, nu-i bagă pe elevi în seamă, iar elevii atât timp cât văd că nu e interes nici nu o să dea interes. Tu nu-ţi dai seama stând acasă şi eşti relaxat eşti în mediul tău. Nu o să-ţi dai seama că: măi vine bacul. Noroc cu meditatorii”, a declarat Ana Maria Elisei, elevă.
 
Dar sunt şi cazuri în care elevii preferă să înveţe în online. Vorbim despre Andrei Roman. Este în clasa a 8-a la Liceul Internţional de Informatică. Găseşte şcoala online foarte practică.  Are mai mult timp să se pregătească pentru materiile importante.
 
„Mă scuteşte de mersul la şcoală, de drum, pot să mă trezesc mai târziu, e mult mai ok. Pot să îmi fac temele mult mai repede şi mai am timp şi de altceva. Noi chiar dacă stăm acasă, nici nu pierdem materia şi reuşim să rămânem la zi şi mai putem să mai facem şi teste şi mai aprofundăm”, a spus Andrei Roman, elev.
 
Mirela Chioveanu este director adjunct la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. Ştie că este o perioadă ceva mai grea pentru elevi. Şi ei îi lipseşte prezenţa elevilor şi interacţiunea. 
 
„Este foarte important să se mobilizeze şi să încercăm să valorificăm cât de mult se poate această formulă de şcoală. E foarte important în aceste ultime luni care au mai rămas până la examene să fie în continuare motivaţi, concentraţi şi să aibă încredere că până la urmă totul se va termina aşa cum fiecare dintre ei îşi doreşte”, a declarat Mirela Chioveanu, director adjunct.
 
Nota de la Evaluarea Naţională contează 80% pentru media de admitere la liceu, iar elevii de clasa a XII-a trebuie să obţină media 6 la examenul de Bacalaureat.