- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2019, 16:40)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport Inspecţia Judiciară: Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale la DNA | DOCUMENT
Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare, fiind incluşi foşti membri CSM, inspectori judiciari şi un judecător CCR. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt judecători.
Urmărește
2967 afișări
Raport Inspecţia Judiciară: Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale la DNA
În total, la DNA au fost înregistrate 1.459 de dosare vizând procurori (163 dosare deschise în urma autosesizării şi 1296 dosare în urma plângerilor, a denunţurilor sau disjungerilor), potrivit raportului Inspecţiei Judiciare întocmit în urma controlului care a vizat dosarele cu magistraţi deschise în perioada 2014-2018.
La nivelul Structurii Centrale şi a structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost vizaţi de dosare penale 845 procurori, dintre care care doi membri/foşti membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 5 inspectori judiciari procurori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
„În total, la nivelul Structurii Centrale şi a structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost vizaţi 1962 de judecători (351 în materie penală şi 1590 în materie civilă - între care un membru al Curţii Constituţionale, 13 judecători membri/foşti membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 16 inspectori judiciari). În dosarele soluţionate au fost vizaţi 1604 judecători (293 în materie penală şi 1293 judecători în materie civilă, la care se adaugă 11 judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale şi 5 judecători inspectori)”, se arată în raport.
În dosarele soluţionate au fost vizaţi 1.604 judecători (293 în materie penală şi 1293 judecători în materie civilă, la care se adaugă 11 judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale şi 5 judecători inspectori).
La polul opus, în dosarele nesoluţionate au fost vizaţi, în total, 433 de judecători (59 în materie penală şi 365 în materie civilă, la care se adaugă 2 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 7 inspectori judiciari).
În urma controlului inspectorii judiciari au formulat o serie de propuneri. Între acestea se numără şi adoptarea unor măsuri pentru a arhiva suporturile optice cu masurile speciale de supraveghere tehnică.
„Luarea de către organele şi persoanele competente din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a măsurilor necesare pentru stabilirea şi asocierea parametrilor de repartizare pentru fiecare obiect şi introducerea acestora în aplicaţia informatică, în vederea generării automate, precum şi pentru stabilirea şi introducerea în aplicaţia informatică a complexităţii premergătoare pentru completele judecătorului de cameră preliminară/fond”, se mai subliniază în raport în privinţa propunerilor.
În urma plenului de marţi, care a durat 7 ore, a fost validat raportul Inspecţiei Judiciare privind dosarele de pe rolul DNA cu magistraţii. Subiectul creat numeroase discuţii contradictorii între membrii CSM.
Raport DNA - Dosare Magistraţi by Mediafax.ro on Scribd
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Constănţeanul care şi-a injectat fiica cu o substanţă necunoscută, condamnat la 16 ani de închisoare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian