- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.06.2019, 16:34)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport Reuters: Mediafax şi Ziarul Financiar, în topul brandurilor media de încredere
Mediafax şi Ziarul Financiar se află în top 5 branduri media de încredere, potrivit Digital News Raport 2019 realizat de Institutul Reuters, care arată şi că accesarea ştirilor pe reţelele de socializare online în România este dominată de Facebook şi YouTube.
Urmărește
264 afișări
Raport Reuters: Mediafax şi Ziarul Financiar, în topul brandurilor media de încredere
Într-o perioadă în care instituţiile statului şi partidele politice se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte încrederea, românii par să îşi asume sarcina de a soluţiona problemele ţării cu ajutorul principalelor redacţii şi al proiectelor jurnalistice independente, potrivit studiului Reuters Institute for the Study of Journalism.
La nivel general, încrederea în presă a scăzut cu 7 procente faţă de anul trecut, aceasta fiind o consecinţă a unei perioade foarte agitate - dominată de campanii electorale - care a afectat media din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Topul încrederii în sursele media este format din: Pro TV, Ziarul Financiar, Digi 24, Mediafax, TVR, Hotnews, Adevărul, Ziare.com, stiripesurse.ro şi Realitatea TV.
Redacţiile sunt subfinanţate, au un program foarte aglomerat şi sunt vulnerabile în faţa unor presiuni economice şi politice. Aceasta nu este o poziţie ideală într-un an în care România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi a trecut prin mai multe alegeri importante, potrivit studiului Reuters.
La nivel european, Guvernul României s-a confruntat cu critici acide privind probleme legate de corupţie şi justiţie. Reacţiile din partea liderilor coaliţiei la putere au fost o retorică anti-europeană şi populistă şi încurajarea teoriilor conspiraţiei. Ţintele au fost aşa numitul "stat paralel", care ar fi condus de serviciile secrete şi foloseşte sistemul judiciar pentru a decima elita politică, sistemul bancar, George Soros şi investitori străini care încearcă să sărăcească ţara pentru a o subjuga, se arată în raportul Reuters. Temele au fost acoperite pe larg de redacţiile influenţate politic.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a încercat să facă paşi timizi în încercarea de a le solicita posturilor TV să respecte legislaţia în domeniu, dar nu s-a dovedit eficient, se mai arată în raportul Reuters.
Liderul pe piaţa de media - offline şi online - rămâne Pro TV, deţinut de Central European Media Enterprises, iar pe locul al doilea se află postul TV de ştiri Digi 24.
Televiziunile şi internetul rămân cele mai importante surse de ştiri în România, iar printul şi-a continuat tendinţa descendentă (19%).
Totodată, telefoanele inteligente - cu 71% utilizare săptămânală - au devenit cea mai importantă platformă de vizualizare a ştirilor.
Accesarea ştirilor pe reţelele de socializare online în România este dominată de Facebook şi YouTube, cu 68%, respectiv 32% din publicul digital. Platforma este folosită în mod regulat şi pentru promovarea campaniilor civice.
Aflat la a opta ediţie, raportul Reuters analizează modul în care se modifică industria media, pe 38 de pieţe de profil.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:12
USB-C devine oficial standardul comun pentru încărcarea dispozitivelor în Uniunea Europeană
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână