- Home
- Social
- (24.11.2023, 21:18)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport UE: Aproape 400 000 de decese în Europa în 2021, atribuite aerului murdar
- Raportul Uniunii Europene arată că în 2021, aproape 400 000 de decese în Europa au fost legate de trei poluanţi principali ai aerului: particule fine (PM2.5), dioxid de azot (NO2) şi expunerea la ozon pe termen scurt (O3).
- Concentraţiile de poluanţi în aer au rămas mult peste nivelurile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform raportului Agenţiei Europene de Mediu (EEA). Reducerea poluării la nivelurile recomandate ar putea preveni un număr semnificativ de decese în statele membre ale UE.
Urmărește
314 afișări
Raport UE: Aproape 400.000 de decese în Europa în 2021, atribuite aerului murdar
Un raport al Uniunii Europene a dezvăluit vineri că aproape 400 000 de decese din Europa în 2021 au fost legate de trei poluanţi principali ai aerului, iar unele ar fi putut fi evitate dacă nivelurile de poluanţi ar fi fost reduse la recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie Reuters.
Agenţia Europeană de Mediu (EEA) a declarat că în cadrul Uniunii Europene, poluarea cauzată de particulele fine (PM2.5), care afectează în special persoanele cu boli de inimă, a dus la 253 000 de decese în 2021. Poluarea cu dioxid de azot (NO2), cel mai periculos pentru persoanele cu diabet, a rezultat în 52 000 de decese, iar expunerea la ozon pe termen scurt (O3) a provocat decesul a 22 000 de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
Incluzând un număr mai mare de ţări europene din afara UE, au fost înregistrate 389 000 de decese legate de poluanţi în Europa, conform raportului EEA pentru 2021, publicat vineri.
”Concentraţiile de poluanţi din aer în 2021 au rămas mult peste nivelurile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în ghidurile sale privind calitatea aerului”, a declarat EEA în raport.
”Reducerea poluării aerului la aceste nivele recomandate ar putea preveni un număr semnificativ de decese atribuibile în statele membre ale UE.”
Cele mai multe decese cauzate de PM2.5 în 2021 au avut loc în Polonia, Italia şi Germania, în timp ce ţările din nordul Europei, precum Islanda, Scandinavia şi Estonia, au înregistrat cel mai scăzut impact.
NO2 şi expunerea la O3 pe termen scurt au avut cel mai mare impact asupra deceselor în Turcia, Italia şi Germania, conform raportului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: S-a deschis Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:26
Elias Charalambous, desemnat antrenorul etapei, după ce FCSB a urcat pe locul 2 în clasament
-
astăzi, 14:58
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului / UE va produce 2 milioane de proiectile de artilerie în 2025 / NYT: Trimiterea de trupe nord-coreene în Rusia a fost ideea lui Kim Jong-Un, nu a lui Putin