- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.12.2014, 16:20)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport UE: România, pe ultimul loc la cheltuieli pentru sănătate şi la investigaţii RMN şi CT
În România se înregistrează cele mai mici cheltuieli pe cap de locuitor pentru sănătate, în timp ce numărul investigaţiilor RMN şi CT, precum şi al mamografiilor, este cel mai mic din UE, potrivit unui raport al OECD şi al Comisiei Europene.
Urmărește
597 afișări
Raport UE: România, pe ultimul loc la cheltuieli pentru sănătate şi la investigaţii RMN şi CT (Imagine: Shutterstock)
Numărul doctorilor la mia de locuitori varia, în 2012, de la 6,2 doctori în Grecia, 4,9 în Austria şi 4,4 în Lituania, la 2,5 în România şi Slovenia şi 2,2 în Polonia, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi al Comisiei Europene.
Cele mai multe consultaţii anuale raportat la numărul de locuitori se înregistrează în Ungaria, Slovacia, Cehia şi Germania, România aflându-se pe locul 19 în UE.
În ceea ce priveşte asistentele, media europeană este de opt la 1.000 de locuitori, conform datelor din 2012. În Danemarca, sunt 15,4 asistente la mia de locuitori, în Finlanda - 14,1, iar în Irlanda - 12,6. Cel mai mic număr se înregistrează în Grecia - 3,6, în timp ce în România sunt 5,8 asistente la 1.000 de locuitori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În privinţa dotării unităţilor medicale cu computere tomograf şi aparate RMN, numărul acestora a crescut în ţările europene în ultimii 20 de ani.
În 2012, Italia, Grecia, Finlanda şi Cipru aveau cele mai multe aparate RMN la un milion de locuitori, iar Grecia, Italia, Letonia şi Cipru aveau cele mai multe computere tomograf.
România, în schimb, avea 3,8 aparate RMN la un milion de locuitori, doar Ungaria având mai puţine - 2,8.
În ceea ce priveşte computerele tomograf, România avea, în 2012, 9,2 aparate la un milion de locuitori, mai puţine având doar Marea Britanie - 8,7 şi Ungaria - 7,7.
În acelaşi an, în România s-au făcut cele mai puţine investigaţii RMN din UE - 1,7 la mia de locuitori, faţă de 95,2 în Germania, şi cele mai puţine investigaţii CT - 13 la mia de locuitori, faţă de 205 în Luxemburg.
Şi la capitolul mamografii, România se află pe ultimul loc: doar 8% dintre femeile cu vârste între 50 şi 69 de ani au efectuat o astfel de investigaţie în 2012.
Pe de altă parte, România se află pe locul 7 în UE în privinţa numărului de paturi la mia de locuitori, raportul arătând o scădere a numărului de paturi în toate ţările din spaţiul comunitar, din 2000 până în prezent.
Potrivit ultimelor date disponibile, din 2011, cele mai multe antibiotice s-au prescris în Olanda, Estonia, Letonia şi România, iar cele mai puţine în Franţa, Belgia, Cipru şi Grecia, faţă de 84,8% în Finlanda, 81,5% în Danemarca şi 80,2% în Austria.
România este ţara din UE cu cele mai scăzute cheltuieli per capita pentru sănătate, pe primele locuri fiind Olanda, Austria şi Germania şi, totodată, statul care alocă cele mai puţine fonduri pentru unităţile medicale private.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe