- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.11.2017, 10:52)
- Otilia Ciocan Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raportul Inspecţiei Judiciare în urma verificărilor de la Parchetul General, transmis CSM. Inspectorii nu au obiecţiuni
Inspecţia Judiciară a transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfăşurat în perioada 4 -29 septembrie 2017, la Parchetul General, în urma verificărilor nefiind menţionate obiecţiuni.
Urmărește
101 afișări
Raportul IJ în urma verificărilor de la Parchetul General, transmis CSM. Inspectorii nu au obiecţiuni
Raportul inspectorilor judiciari a fost transmis CSM în cursul zilei de 9 noiembrie.
Surse judiciare au precizat că, în cadrul controlului, nu au fost înregistrate incidente.
În urma verificărilor efectuate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), inspectorii judiciari nu au formulat obiecţiuni, conform sursei menţionate.
Verificările au privit activitatea Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie desfăşurată în anul 2016 şi primul semestru al anului 2017.
Controalele de fond pe care IJ le-a realizat la unităţile de parchet vizează, în principal, aspecte precum verificarea organizării şi coordonării eficiente a activităţii, a comportamentuilui şi comunicării, a asumării responsabilităţilor şi a aptitudinilor manageriale: repartizarea procurorilor pe sectoare de activitate; repartizarea personalului auxiliar de specialitate şi a celorlalte categorii de personal; repartizarea echilibrată a lucrărilor; dotarea tehnico – materială şi informatică; condiţiile în care procurorii, personalul auxiliar de specialitate şi personalul contractual îşi desfăşoară activitatea; verificarea comportamentului şi comunicării cu procurorii, lucrătorii de poliţie judiciară, specialiştii, personalul auxiliar, personalul contractual, judecătorii, justiţiabilii, ceilalţi participanţi la procesul penal şi alte instituţii; relaţia cu mass-media, asigurarea accesului la informaţiile de interes public din cadrul parchetului şi transparenţa actului de conducere; respectarea principiului repartizării pe criterii obiective a cauzelor; delegarea atribuţiilor; planificarea pe termen scurt, mediu şi lung etc.
Inspectorii au mai evaluat şi activitatea de urmărire penală şi supraveghere a cercetărilor penale efectuate de către organele poliţiei judiciare, între care se numără verificarea cauzelor aflate în lucru la procuror, examinarea cauzelor mai vechi de un an de la sesizare, incidenţa dispoziţiilor privind prescripţia răspunderii penale. De asemenea, controalele au vizat şi modul de rezolvare a memoriilor, a plângerilor şi sesizărilor.
Un control similar a fost făcut şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, acesta stârnind mai multe controverse după ce o inspectoare a fost înregistrată în timp ce acuza presiuni din partea Laurei Codruţa Kovesi.
Pe baza analizării întregului material transmis de către Inspecţia Judiciară, Secţia pentru procurori a apreciat că activitatea managerială a conducerii DNA, desfăşurată în perioada 2016 - 1 iulie 2017, a fost una eficientă.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe