Raportul Naţional privind Situaţia Drogurilor
Cea mai mică vârstă declarată de un respondent pentru debutul în consumul de cannabis este de 11 ani, 76,6 la sută dintre consumatorii de cannabis menţionând însă o vârstă de debut până în 24 ani, potrivit Raportului Naţional privind Situaţia Drogurilor, prezentat joi la Bucureşti.
Raportul Naţional privind Situaţia Drogurilor
Potrivit raportului, în cazul ecstasy, cea mai mică vârstă de debut declarată a fost 14 ani, iar cea mai mare de 30 ani.
În ceea ce priveşte prevalenţa consumului de droguri ilegale de-a lungul vieţii, cel mai consumat este cannabisul (1,5 la sută), urmat de ecstasy (0,4 la sută), heroină (0,1 la sută), halucinogene (0,1 la sută), cocaină (0,1 la sută).
În ultimele 12 luni, prevalenţa consumului de cannabis la nivel naţional a fost de 0,4 la sută şi pentru ecstasy - 0,1 la sută, iar în ultimele 30 de zile prevalenţa consumului de cannabis a fost 0,1 la sută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
"Prevalenţa consumului oricărui drog ilegal de-a lungul vieţii în rândul elevilor de 16 ani a fost în anul 2007 de 14,5 la sută. Comparativ cu anul 2003, s-au înregistrat prevalenţe de-a lungul vieţii mai ridicate pentru consumul oricărui tip de drog ilegal, exceptând consumul de tranchilizante/sedative fără prescripţie medicală (scădere de la 6,6 la sută la 4,1 la sută). Prevalenţa consumului de droguri în ultimele 12 luni, respectiv cannabisul a înregistrat cel mai ridicat procent 1,9 la sută în consum, iar în ultimele 30 de zile a înregistrat valori sub 1,5 la sută, comparativ cu anul 2003, tendinţa fiind de creştere", se arată în raport.
În 66 la sută dintre cazuri, drogul principal pentru care s-a solicitat tratament şi în anul 2007 a rămas heroina - 13 la sută, urmată de medicamentele cu efect hipnotic sau sedativ - 11,5 la sută, alte substanţe - 4,6 la sută, cannabis - 1,7 la sută, metadonă şi alte opiacee - 1,36 la sută, inhalanţi volatili, stimulente - 1,36 la sută, cocaină - 0,4 la sută, halucinogene - 0,07 la sută.
Din totalul admiterilor la tratament a rezultat că grupa de vârstă care are cea mai mare reprezentativitate în rândul consumatorilor de droguri este cea de 25-29 de ani cu un procent de 30 la sută, urmată de categoria 20-24 de ani în care se încadrează un procent de 27 la sută dintre consumatori.
"Analiza cazurilor în funcţie de vârsta de debut în consumul de droguri arată că pentru 35 la sută dintre consumatorii de droguri vârsta de debut se situează între 15-19 ani iar pentru 26 la sută vârsta de debut se află între 20-24 de ani. În ceea ce priveşte consumatorii de heroină, pentru 47 la sută dintre aceştia debutul în consum a avut loc în intervalul 15-19, pentru opt la sută debutul a avut loc la o vârstă mai mică de 15 ani, iar pentru 34 la sută dintre ei debutul s-a situat între 20-24 de ani" se mai arată în raport.
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
Citește mai departe: