- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.11.2013, 14:58)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raportul naţional privind situaţia drogurilor: Aproape jumătate din consumatorii de droguri din Bucureşti iau cel puţin două tipuri de stupefiante
Cei mai mulţi consumatori de droguri din Bucureşti preferă canabisul, însă aproape jumătate dintre ei iau cel puţin două tipuri de stupefiante, în special cei care se droghează cu ecstasy şi cocaină, rezultă din Raportul naţional privind situaţia drogurilor în România, prezentat joi.
Urmărește
376 afișări
Raportul naţional privind situaţia drogurilor: Aproape jumătate din consumatorii de droguri din Bucureşti iau cel puţin două tipuri de stupefiante (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Din Raportul naţional privind situaţia drogurilor în România, prezentat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), rezultă că cel mai consumat este canabisul, acesta fiind preferat de 52,5 la sută dintre consumatori, urmat de heroină (20,5 la sută), substanţe noi cu proprietăţi psihoactive - SNPP (13,5 la sută) şi cocaină (7,5 la sută).
Cercetarea a cuprins 400 de consumatori, iar 45,5 la sută dintre ei au spus că, pe lângă drogul principal, iau şi alte stupefiante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Astfel, consumatorii de ecstasy sunt cei care au declarat în cea mai mare proporţie consum secundar de alte droguri - 75 la sută dintre ei consumând şi canabis, cocaină şi SNPP. Totodată, consumatorii de cocaină îmbină în proporţie de 66,7 la sută alte droguri secundare, cum ar fi canabis, ecstasy şi medicamente, în timp ce consumatorii de SNPP înregistrează în proporţie de 63 la sută consum secundar, din care cea mai mare parte o reprezintă consumul de heroină (91 la sută)", se arată în raportul prezentat joi.
În funcţie de frecvenţa consumului de drog principal, majoritatea respondenţilor au spus că sunt consumatori ocazionali (57 la sută), dintre care 30 la sută consumă de două-trei ori pe săptămână, iar 27 la sută, mai puţin de o dată pe săptămână.
"În schimb, cei care au declarat consum intensiv se repartizează astfel: 32 la sută consumă în fiecare zi, iar 11 la sută consumă de patru - şase ori pe săptămână", se mai arată îm raport.
În ceea ce priveşte modul de consum a drogului principal, se observă că cea mai frecventă cale de administrare este fumatul (54,5 la sută), urmată de cea injectabilă (32,8 la sută), au precizat autorii raportului.
Referitor la vârsta de debut, cea mai mare pondere o au cei care au început consumul de droguri la 20 de ani (13,5 la sută), vârsta medie de debut fiind 21 de ani. Cea mai mică vârstă de debut este de 12 ani, iar cea mai mare de 41 de ani, potrivit documentului citat.
Autorii raportului au mai arătat că majoritatea celor care au luat prima dată droguri la vârste fragede au început cu consumul de heroină (75 la sută dintre cei sub 15 ani), iar cei care au început consumul între 15 şi 34 ani au preferat canabisul. Cei care au consumat pentru prima dată droguri la vârsta de peste 34 de ani au început în proporţii egale cu cocaină, heroină şi SNPP.
Numărul consumatorilor de droguri din Bucureşti a rămas constant în ultimii ani, fiind estimat la aproximativ 19.000, potrivit sursei citate.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe