- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.07.2024, 14:15)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Rata de promovabilitate a bacalaureatului a crescut cu 1,8% după contestaţii
- Rata de promovabilitate a bacalaureatului a crescut cu 1,8% după soluţionarea contestaţiilor, de la 76,4% la 78,2%, transmite, vineri, Ministerul Educaţiei.
- Două lucrări au avut diferenţe între nota afişată iniţial şi cea finală de 5,4 puncte, respectiv 3,55 puncte.
Urmărește
163 afișări
Rata de promovabilitate a bacalaureatului a crescut cu 1,8% după contestaţii
În urma soluţionării contestaţiilor, rata de succes în sesiunea iunie - iulie 2024 a crescut cu 1,8% pe ansamblul tuturor promoţiilor, arată Ministerul Educaţiei.
Practic, promovabilitatea după soluţionarea contestaţiilor a fost de 78,2%, faţă de 76,4%.
Comparativ cu procentele din sesiunile iunie - iulie din ultimii doi ani (75% - 2023 şi 75,2% - 2022), se remarcă un progres de 3%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Rezultatele finale înregistrate la probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat din prima sesiune au fost afişate vineri pe site-ul dedicat.
După soluţionarea contestaţiilor depuse (51.373), se înregistrează 101.725 de candidaţi promovaţi, cu 2.354 de candidaţi mai mult faţă de rezultatele iniţiale (99.371 de candidaţi).
Astfel, din totalul celor 130.041 de candidaţi prezenţi (116.698 din promoţia curentă şi 13.343 din promoţiile anterioare) au promovat 97.066 de candidaţi din promoţia curentă (83,2%), respectiv 4.659 din promoţiile anterioare (34,9%). Rata de promovare (toţi candidaţii) se situează la 78,2%. Au fost declaraţi respinşi 28.213 candidaţi.
Cei mai mulţi candidaţi (18.852 - toate promoţiile) au obţinut medii situate pe segmentul 9 - 9.49, iar 59 de candidaţi au încheiat probele scrise cu media 10.
Au fost depuse 51.373 de contestaţii (54.632 - în sesiunea similară a anului trecut, 49.115 contestaţii - în anul 2022, respectiv 55.980 de contestaţii - în anul 2021). Din acest total, 21.770 de contestaţii au vizat note la proba E)a), 592 de contestaţii la proba E)b), 14.694 de contestaţii la proba E)c) şi 14.317 contestaţii la proba E)d). După parcurgerea procedurii de reevaluare, pentru 48.896 de lucrări notele iniţiale au fost modificate (în plus sau minus, conform metodologiei).
Detalierea diferenţelor între evaluarea iniţială şi evaluarea în urma contestaţiilor, pe probe, va fi făcută publică după ce va fi finalizată analiza acestora.
În cazul a două lucrări (una la Limba şi literatura română şi una la Matematică) au fost identificate erori umane la încărcarea acestora, iar în etapa de contestaţii lucrările au fost reîncărcate şi evaluate. Pentru aceste lucrări, diferenţa între nota afişată iniţial şi cea finală este de 5.4p, respectiv 3,55p.
„Menţionăm că aceste diferenţe nu sunt cauzate de erori în procesul de evaluare. Precizăm că rata de promovare se calculează din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi (103)”, arată ministerul.
A doua sesiune de examen din acest an se va desfăşura în perioada 8 - 30 august, fiind precedată de etapa de înscriere (15 - 22 iulie).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump