RATB: Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe linia turistică este cercetat disciplinar

Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe traseul liniei turistice care face legătura între Bucureşti şi Mănăstirea Căldăruşani este cercetat disciplinar, informează, luni, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului RATB: Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe linia turistică este cercetat disciplinar

RATB: Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe linia turistică este cercetat disciplinar (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

RATB cere scuze călătorilor pentru incidentul de duminică şi precizează că astfel de evenimente nu caracterizează activitatea celor 4.500 de şoferi şi vatmani ai regiei, ce asigură mobilitatea a peste 2,2 milioane de călătorii zilnic, în Bucureşti.

"Menţionăm că în urma acestui incident s-a accidentat uşor o călătoare în vârstă de 78 de ani, care a fost transportată la Spitalul Universitar. După îngrijirile medicale, în cursul zilei, doamna a părăsit spitalul. Imediat a fost demarată cercetarea disciplinară a şoferului vinovat de această tamponare", se arată într-un comunicat de luni al RATB remis agenţiei MEDIAFAX.

Proiectul traseelor turistice va continua în fiecare weekend şi sărbători religioase, pentru că cererea pentru aceste linii este în creştere, în zilele de sâmbătă şi duminică RATB fiind nevoită să suplimenteze numărul de autobuze pe două trasee.

Mai multe persoane aflate în două autobuze care mergeau pe trasee turistice, la mănăstirile din jurul Capitalei, au fost rănite, una fiind dusă la spital, după ce maşinile s-au ciocnit, duminică dimineaţă, declara directorul RATB, Adrian Criţ.

"A fost un incident regretabil. Şoferul autobuzului din faţă a frânat brusc, iar cel din spate nu a mai avut timp să frâneze şi a intrat în prima maşină. Vă daţi seama, s-au lovit de scaune, nu s-au aşteptat la o frână bruscă. O persoană a fost dusă la spital. Un reprezentant RATB este cu aceasta la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi pasageri au fost loviţi uşor", preciza, duminică, Adrian Criţ.

El a mai spus că autobuzul aflat în faţă şi-a continuat cursa aşa cum era programată, iar după ce a revenit în Capitală şi au coborât pasagerii, a ieşit din traseu. Al doilea autobuz a fost înlocuit, iar pasagerii şi-au continuat călătoria aşa cum a fost stabilit.

"Nu vom renunţa la excursiile la mănăstiri, pentru că sunt tot mai multe cereri. Nu ştiu cât de grav a fost afectată maşina. Vom vedea la evaluare. A fost un incident, îl regretăm", a adăugat Adrian Criţ.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti au lansat, în 1 august, nouă linii pilot către mănăstiri şi obiective turistice din apropierea Bucureştiului, inclusiv către Parcul Natural Comana. Cele nouă autobuze au puncte de plecare la Piaţa Presei Libere, Piaţa Sfânta Vineri şi la terminalul Ghencea.

Fiecare traseu cuprinde unul, două sau trei obiective, dintre mănăstirile Căldăruşani, Balmuci, Cernica, Pasărea, Ciorogârla, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" şi Biserica "Sf. Ilie" din Călugăreni, Biserica "Sf. Voievozi" din Hulubeşti, Biserica "Sf. Gheorghe" din Brăniştari şi Parcul Natural Comana. Aceste curse circulă sâmbăta şi duminica, precum şi cu ocazia sărbătorilor religioase, iar un bilet dus-întors costă 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici