Războiul din Ucraina schimbă modul în care se antrenează armatele statelor aliate

Antrenamentele armatelor statelor aliate s-au schimbat de la începutul războiului din Ucraina, întrucât, pe baza lecţiilor învăţate din acest război, aliaţii se concentrează acum şi pe tactici de „înşelare” a inamicilor, mai precis pe stabilirea de posturi de comandă false sau „momeli” pentru drone.

Urmărește
1838 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina schimbă modul în care se antrenează armatele statelor aliate

Războiul din Ucraina schimbă modul în care se antrenează armatele statelor aliate

Războiul din Ucraina şi folosirea intensă a dronelor şi a loviturilor de precizie au dezvăluit cât de expuse pot deveni posturile de comandă.

În timpul dislocării Diviziei a 3-a de Infanterie, care s-a încheiat în luna mai, militarii americani s-au coordonat cu echipa Grupului de asistenţă pentru securitate - Ucraina din cadrul Comandamentului european al SUA şi au aflat despre modul în care forţele ucrainene au desfăşurat operaţiuni de luptă împotriva ruşilor, scrie Monitorul Apărării, care citează Stars and Stripes.

Aceste informaţii au fost transmise altor unităţi care se pregătesc în Statele Unite pentru propriile lor dislocări în Europa. Acest lucru a avut ca rezultat scenarii de luptă care au încorporat tehnologii precum dronele ghidate prin cablu şi „momelile” electromagnetice pentru a ajuta la protejarea forţelor americane din a nu deveni ţinte, au declarat forţele terestre.

Tacticile de „înşelare” a inamicului învăţate de la ucraineni includ şi crearea de posturi de comandă false pentru a induce în eroare inamicul. „Acest lucru permite distrugerea bunurilor inamicului în timp ce se protejează posturile de comandă reale”, au transmis forţele terestre americane, potrivit Stars and Stripes.

De la începutul războiului, atât ucrainenii, cât şi ruşii s-au arătat din ce în ce mai inovativi pe câmpul de luptă, apelând la diverse „soluţii” care să ferească militarii şi vehiculele sau tancurile lor de atacurile cu drone. Nu se puţine ori au fost făcute instalate pe vehicule diverse „mecanisme” antidrone, precum grilaje din fier sau, în cazul ruşilor, chiar şi planşe de cauciuc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici