- Home
- Social
- (17.09.2023, 19:00)
- Daniel Contescu , Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina, ziua 571. Contraovensiva, în cifre: ruşii au fost împinşi câte 3-4 kilometri în diferite puncte de pe front
Ucraina a făcut sinteza contraovensivei, înainte să intre în iarnă, când înaintarea ar putea fi încetinită sau chiar blocată.
Urmărește
20584 afișări
Războiul din Ucraina, ziua 571. Contraovensiva, în cifre: ruşii au fost împinşi câte 3-4 kilometri în diferite puncte de pe front /
UPDATE - Armenia se alătură SUA şi se lepede de Rusia putinistă
UPDATE Stoltenberg: ”Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu se aşteaptă ca războiul din Ucraina să se încheie în curând, a declarat acesta într-un interviu acordat grupului media german Funke.
"Cele mai multe războaie durează mai mult decât se aşteaptă atunci când încep", a spus Stoltenberg. "Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina".
El a mai spus că, deşi toată lumea îşi doreşte pacea cât mai rapid, este necesar să se înţeleagă că, dacă ucrainenii şi preşedintele Volodimir Zelenski "nu se mai luptă, ţara nu va mai exista".
În acelaşi timp, Stoltenberg a spus că dacă preşedintele rus Vladimir Putin şi ţara sa "lasă jos armele, vom obţine pacea".
"Cel mai simplu mod de a pune capăt acestui război este ca Putin să îşi retragă trupele".
În timpul interviului, Stoltenberg a mai spus că "nu există nicio îndoială" că Ucraina va deveni în cele din urmă membră NATO. "La summitul NATO de la Vilnius, Ucraina s-a apropiat de NATO. Când acest război se va încheia, avem nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina. În caz contrar, istoria s-ar putea repeta", a spus el.
UPDATE Ucraina doboară 12 din cele 16 rachete şi drone lansate de Rusia în cursul nopţii
Forţele ucrainene au doborât 12 din cele 16 rachete şi drone pe care Rusia le-a lansat în principal în direcţia sudului regiunii Odesa în cursul nopţii de 17 septembrie, au raportat Forţele Aeriene.
Acele rachete care nu au fost doborâte au lovit teritoriul unei întreprinderi agricole civile din regiunea Odesa, a precizat Forţele Aeriene.
Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că au fost lovite un depozit de cereale şi alte infrastructuri agricole din districtul Berezivka. Nu s-au înregistrat victime, potrivit oficialului. Kiper a mai spus că apărarea aeriană locală a distrus două drone şi cinci rachete
Forţele aeriene au declarat că dronele au fost lansate din direcţia oraşului portuar rusesc Primorsko-Akhtarsk din Krasnodar Krai şi Crimeea.
UPDATE Rusia a pierdut 272.320 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului
Această cifră include 530 de victime pe care forţele ruseşti le-au suferit chiar în ultima zi.
Rusia a pierdut, de asemenea, 4.620 de tancuri, 8.828 de vehicule blindate de luptă, 8.537 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 6.003 sisteme de artilerie, 776 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 523 de sisteme de apărare aeriană, 315 avioane, 316 elicoptere, 4.742 de drone şi 20 de nave de război sau ambarcaţiuni.
UPDATE O dronă a avariat un depozit de petrol din sud-vestul Rusiei
O dronă a avariat un depozit de petrol din sud-vestul Rusiei la începutul zilei de 17 septembrie, declanşând un incendiu la un rezervor de combustibil care a fost ulterior stins, a declarat guvernatorul regional Andrei Klychko.
Potrivit lui Klychkov, drona a lovit oraşul Oryol în jurul orei locale 03:50. Nu s-au înregistrat victime. "Toate serviciile de urgenţă lucrează pe teritoriul instalaţiei vizate", a precizat guvernatorul.
UPDATE Kiev: avansăm spre sud
Contraofensiva ucraineană avansează, căutându-se în această perioadă o schimbare de ritm. Potrivit purtătorului de cuvânt al Forţelor de Apărare din cadranul sudic, Natalia Gumeniuk, ruşii au fost împinşi înapoi aproximativ 3-4 kilometri în diferite puncte de pe front.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
„Trebuie să curăţăm o fâşie de cel puţin 30 de kilometri, pentru ca aceasta să fie cu adevărat eficientă”, a menţionat Gumenyuk. Munca este grea, ne batem pentru fiecare metru cu mine şi dinţii de dragon, atata timp cât clima ne-o permite. Apoi, vom intra într-o fază de impas, cu perspectiva de a fi nevoiţi să rezistăm, pentru a doua iarnă la rând rachetelor ruseşti”.
Anul trecut, mai mult sau mai puţin în această perioadă, Kremlinul s-a bazat pe „Generalul Armaghedon”, fostul şef al Forţelor Aerospaţiale, Serghei Surovikin, şi strategia sa a vizat aruncarea în aer a infrastructurii energetice ucrainene: ideea era să folosească frigul ca o armă. Ucraina a rezistat. Surovikin, însă, şi-a pierdut locul din cauza apropierii excesive de poziţiile liderului puciului, Prigojin.
Potrivit analizelor serviciilor secrete britanice, care discută cu sârguinţă despre soarta conflictului pe reţelele de socializare în fiecare zi, „există o posibilitate realistă ca Moscova să-şi concentreze din nou raidurile împotriva ţintelor infrastructurii ucrainene în timpul iernii”.
UPDATE Războiul a scumpit muniţia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe