- Home
- Social
- (12.04.2024, 22:24)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina, ziua 779. Kievul aprobă noua mobilizare / Putin: Conferinţa din Elveţia este un spectacol ciudat / AP: ruşii dezertează pe capete de pe front
- Moscova: Partenerii noştri din Asia-Africa nu merg în Elveţia.
- În Harkov, 200.000 de oameni au rămas fără electricitate.
- Parlamentul ucrainean aprobă legea mobilizării.
Urmărește
8386 afișări
Războiul din Ucraina, ziua 779. Kievul aprobă noua mobilizare / Putin: Conferinţa din Elveţia este un spectacol ciudat
UPDATE 'Mii' de soldaţi ucraineni trimişi în unităţi de luptă după un audit al forţelor armate
"Mii" de soldaţi ucraineni care nu au servit anterior pe linia frontului au fost trimişi în unităţi de luptă, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.
Decizia a fost luată în urma unei revizuiri a unităţilor din cadrul Forţelor Armate, ca parte a unui audit mai amplu al Ministerului Apărării asupra armatei, potrivit comunicatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
În condiţiile în care războiul se desfăşoară mai intens ca niciodată, armata ucraineană se confruntă cu o nevoie tot mai mare de a reface unităţile de luptă şi de noi rezervişti.
La jumătatea lunii martie, comandantul-şef Oleksandr Sirskîi a declarat că Ucraina a început să rotească trupele care servesc pe front "de mult timp", în ciuda situaţiei din ce în ce mai dificile de pe câmpul de luptă, care se pare că a fost stabilizată la sfârşitul lunii trecute.
UPDATE Olanda alocă un ajutor suplimentar de 1,4 miliarde de euro pentru Ucraina
Olanda a alocat un ajutor militar suplimentar de un miliard de euro şi 400 de milioane de euro pentru reconstrucţie, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, după o convorbire telefonică cu premierul olandez Mark Rutte
Sub conducerea lui Rutte, Olanda şi-a asumat un rol proactiv în sprijinirea Ucrainei, angajându-se să livreze 24 de avioane F-16 Ucrainei.
Zelenski a declarat că noul pachet a fost oferit în cadrul acordului bilateral de securitate pe 10 ani dintre cele două state, semnat la 1 martie la Harkov.
"Mulţumesc lui Mark, mulţumesc poporului olandez! Acesta este un caz exemplar de susţinere a Ucrainei", a scris preşedintele pe canalul său Telegram.
UPDATE AP: Mii de soldaţi ruşi dezertează şi fug de pe front
Mii de soldaţi ruşi dezertă pentru a încerca să scape de războiul din Ucraina. Associated Press a vorbit cu cinci ofiţeri care au dezertat şi cu un soldat. Toţi au dosare penale împotriva lor în Rusia, unde riscă 10 sau mai mulţi ani de închisoare. Fiecare dintre ei aşteaptă o primire din Occident care nu vine însă. În schimb, toţi, în afară de unul, trăiesc ascunşi. Solicitările de azil din partea cetăţenilor ruşi au crescut de la invazia pe scară largă, dar puţine se acordă. Factorii politici occidentali sunt încă împărţiţi dacă să-i vadă pe ruşii în exil ca potenţiale active sau riscuri de securitate naţională.
UPDATE Numărul victimelor atacului rus de la Mikolaiv creşte la 5
Numărul morţilor din atacul de ieri din Mikolaiv a crescut la 5. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care fusese internat în spital pentru răni, a murit peste noapte, a declarat guvernatorul regiunii Vitali Kim, spunând că forţele ruse au folosit o rachetă balistică pentru a ataca oraşul. Atacul a afectat clădiri rezidenţiale, unităţi industriale şi maşini. Primarul Oleksandr Senkevici a declarat unui reporter independent de la Kiev că atacul a vizat o veche fabrică industrială.
UPDATE Moscova: Atacuri cu drone ucrainene la Rostov
Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au doborât patru drone deasupra regiunii Rostov şi una asupra regiunii Belgorod în noaptea de 12 aprilie. În regiunea Rostov, dronele au fost doborâte la ora locală 3.10 peste oraşul minier Novoşakhtinsk, a declarat guvernatorul regional Vasili Golubev, adăugând că nu au fost raportate victime sau pagube în urma atacului.
UPDATE Kiev: 16 drone ruseşti doborâte în timpul nopţii
Unităţile ucrainene de apărare aeriană au distrus peste noapte 16 din cele 17 drone de tip Shahed lansate de Rusia. Acest lucru a fost raportat de Forţele Aeriene din Kiev. Dronele ruseşti au fost lansate de la Capul Chauda, Crimeea şi au fost interceptate în regiunile Mikolaiv, Odesa, Herson, Dnipropetrovsk, Vinniţia şi Khmelniţki. Rusia a atacat şi Ucraina cu o rachetă ghidată Kh-59, lansată din regiunea Doneţk. Nu au fost furnizate informaţii de către Forţele Aeriene cu privire la rezultatul lansării.
UPDATE Kiev: 451.730 de soldaţi ruşi au murit de la începutul războiului
Rusia a pierdut 451.730 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului la 24 februarie 2022, a informat Statul Major al Forţelor Armate ucrainene. Acest număr include 840 de victime suferite de forţele ruse în ultima zi. Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.146 de tancuri, 13.698 de vehicule blindate de luptă, 15.339 de vehicule şi tancuri cu combustibil, 11.486 de sisteme de artilerie, 1.042 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 755 de sisteme de apărare antiaeriană, 347 de avioane, 325 de elicoptere şi aeronave, 161 drone şi aeronave submarin.
UPDATE Kiev: 279 de atacuri asupra Zaporojie în ultimele 24 de ore
„În ultimele 24 de ore, trupele ruse au efectuat 279 de atacuri asupra a 8 aşezări din regiunea Zaporizhzhia”. Şeful administraţiei militare regionale Ivan Fedorov a scris asta pe Telegram. „O femeie a fost rănită în urma bombardamentelor de artilerie inamice în oraşul Gulyaipole. Au fost primite 17 rapoarte de distrugere a clădirilor rezidenţiale şi a infrastructurii”, a adăugat Fedorov.
Noaptea trecută a adus încă o ploaie de zeci de rachete şi drone ruseşti care au lovit întreaga Ucraine, pe care Moscova încearcă să o pună în genunchi, lovind în principal infrastructura energetică.
Raidurile „sunt răspunsul la atacurile ucrainene asupra infrastructurii energetice ruseşti” şi au ca scop „demilitarizarea” Ucrainei, a susţinut preşedintele Vladimir Putin. Şeful Rusiei a luat în derâdere şi conferinţa de pace organizată de Elveţia pentru iunie, fără Rusia, numind-o „un spectacol ciudat”.
Parlamentul ucrainean a aprobat noua şi controversata lege a mobilizării la a doua lectură, care vizează obiectivul ambiţios de 500.0000 de recrutări în cursul anului. De altfel, a fost eliminată un articol care prevedea demobilizarea militarilor care au servit timp de 36 de luni.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe