LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 958. Armata ucraineană: Forţele ruse au ajuns într-un alt oraş-cheie de pe linia frontului / Se trage în Marea Neagră / Putin, felicitat de tovarăşul Kim / Ungaria amână sancţinile împotriva Moscovei pentru luna noiembrie

Forţele ruse au ajuns în împrejurimile oraşului Toreţk, aflat pe linia de front din estul Ucrainei, a declarat armata ucraineană, scrie Reuters.

Urmărește
10074 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 958. Armata ucraineană: Forţele ruse au ajuns într-un alt oraş-cheie de pe linia frontului / Se trage în Marea Neagră / Putin, felicitat de tovarăşul Kim / Ungaria amână sancţinile împotriva Moscovei pentru luna noiembrie

Războiul din Ucraina, ziua 958. Armata ucraineană: Forţele ruse au ajuns într-un alt oraş-cheie de pe linia frontului

UPDATE Budapesta: vom vorbi din nou despre sancţiuni împotriva Moscovei în noiembrie

Cu privire la reînnoirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei „nu există un consens în acest moment în Consiliu, probabil că vom revedea subiectul în noiembrie”. Acest lucru a spus ministrul maghiar al Economiei, Mihály Varga (Ungaria asigură preşedinţia rotativă a Uniunii Europene), sosind la Consiliul Ecofin de la Luxemburg.

UPDATE Atac rusesc la Odesa, un zgârie-nori incendiat

În Cernomorsk, în districtul Odesa, un zgârie-nori a ars în urma unui atac al şahedilor. A avut loc un incendiu în apartamentele de la etajele 4, 5 şi 6. Incendiul in suprafata de 100 m2 a fost stins. Nu au fost înregistrate victime sau pagube. Tot în cartierul din Odesa, tavanul şi pereţii unei clădiri administrative şi industriale au fost avariate şi ulterior au luat foc, incendiul de pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi a fost stins. O altă dronă a căzut într-o zonă deschisă, fără detonare.

UPDATE Kim îi trimite lui Putin un mesaj de ziua de naştere. Liderul nord-coreean îl numeşte „cel mai apropiat tovarăş al meu”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a transmis ieri „un mesaj de felicitare” preşedintelui rus Vladimir Putin, cu ocazia împlinirii vârstei de 72 de ani, menţionând că legăturile bilaterale dintre cele două ţări s-au dezvoltat în „relaţii de alianţă invincibile, eterne şi strategice” după vizita făcută în iunie anul trecut la Phenian de către şeful Kremlinului. Comandantul suprem al Coreei de Norc, care l-a numit şi pe Putin „cel mai apropiat tovarăş al meu”, a dat asigurări că „întâlnirile şi legăturile camaradeşeşti dintre noi, care vor continua şi în viitor, vor avea o contribuţie pozitivă la consolidarea în continuare a bazelor eterne ale prieteniei Coreei de Nord şi Rusia, precum şi relaţiile strategice şi de cooperare”. Kim şi Putin au semnat un tratat de „parteneriat strategic cuprinzător” care include o clauză de apărare reciprocă.

UPDATE Se trage în Marea Neagră

UPDATE Kamala nu vrea negocieri cu Putin

„Situaţia este instabilă, luptele au loc literalmente la fiecare intrare (în oraş)”, a declarat Anastasiia Bobovnikova, purtător de cuvânt al Grupului tactic operaţional „Luhansk”, pentru postul naţional de televiziune din Ucraina.

„Ruşii au intrat în periferia estică a oraşului”, a adăugat ea.

Reuters notează că Rusia avansează spre Toreţk din august, cucerind sat după sat cu ajutorul infanteriei.

Toreţk este un oraş aflat pe linia frontului de 10 ani, deoarece este aproape de teritoriile ucrainene cucerite de separatiştii susţinuţi de Rusia în 2014. De atunci, a devenit o ancoră a fortificaţiilor Kievului.

Căderea Toreţk, spun analiştii militari ucraineni, ar permite Moscovei să obstrucţioneze rutele logistice cheie ale Kievului, inclusiv drumul Pokrovsk-Kostyantynivka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
toreţk,
putin,
odesa,
kim

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici