LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 962. Raid rusesc în Zaporojie soldat cu trei răniţi / Ucraina a replicat cu drone trimise în Krasnodar, Kursk şi Belgorod / Plus un depozit de petrol lovit în Lugansk

Ocolit la Premiile Nobel pentru Pace, unde era favorit, Volodimir Zelenski caută pacea mergând cu steagul pe la toate marile cancelarii europene.

Urmărește
2267 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 962. Raid rusesc în Zaporojie soldat cu trei răniţi / Ucraina a replicat cu drone trimise în Krasnodar, Kursk şi Belgorod / Plus un depozit de petrol lovit în Lugansk

Războiul din Ucraina, ziua 962. Zelensky de la Papă şi Scholz: „Pacea este posibilă în 2025”. Turul european al liderului ucrainean prezentându-şi planul

UPDATE Kievul a lovit un depozit de petrol în Lugansk-ul ocupat de ruşi

Forţele ucrainene au lovit aseară un depozit de petrol şi produse petroliere din apropierea oraşului Rovenki, în regiunea ocupată Lugansk, din estul Ucrainei, a anunţat de Statul Major al Forţelor Armate ucrainene, potrivit Ukrinform. „Aseară, a avut loc un atac asupra unui depozit de combustibil şi lubrifianţi din apropierea oraşului Rovenki, pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Luhansk”, se arată într-un comunicat. 

UPDATE Rusia se joacă cu focul aprins peste centralele nucleare ale Ucrainei

UPDATE Kiev: atac rusesc asupra Hersonului, incendiu violent izbucnit

Trupele ruse au atacat ieri centrul Hersonului, în sudul Ucrainei, unde a izbucnit un incendiu violent: acest lucru a fost anunţat de şeful administraţiei militare a regiunii cu acelaşi nume, Oleksandr Prokudin, care a publicat imagini cu incendiul pe Facebook. „Ieri după-amiază, trupele de ocupaţie au atacat un cartier central al oraşului Herson, unele depozite au fost lovite şi a izbucnit un incendiu. Din cauza atacurilor continue, pompierii au fost nevoiţi să se retragă de mai multe ori într-un loc sigur pentru a reveni apoi să stingă focul, care a fost stins complet”, se arată în mesaj. Nu au fost anunţaţi răniţi sau morţi.

UPDATE ISW: mii de soldaţi nord-coreeni care luptă alături de Rusia

Mii de soldaţi nord-coreeni se antrenează în Rusia şi mulţi dintre ei sunt deja prezenţi în Ucraina luptând alături de trupele ruseşti în Ucraina. Acest lucru a fost raportat de Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), un think tank american care monitorizează zilnic conflictul, în ultimul său raport.

UPDATE O fetiţă de 11 ani a fost rănită în atacul de la Zaporojie

Trei persoane au fost rănite, printre care şi o fetiţă de 11 ani, în urma unui atac rusesc desclanşat aseară asupra oraşului Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei militare a regiunii cu acelaşi nume, Ivan. Fedorov. Mai multe case au fost lovite în atac, după cum se vede într-un videoclip postat de Fedorov. Doi dintre răniţi au fost trataţi la faţa locului, în timp ce fata a fost internată în spital, a spus guvernatorul.

UPDATE Moscova: 47 de drone ucrainene interceptate în această seară în 3 regiuni ruseşti

Sistemele de apărare aeriană au interceptat peste noapte 47 de drone ucrainene trimise în trei regiuni ruseşti şi în Marea Azov, a informat Ministerul Apărării din Moscova, citat de agenţia de presă Tass. Zonele afectate de atacurile vehiculelor aeriene fără pilot ucrainene au fost cele din „Krasnodar, Kursk şi Belgorod”, explică autorităţile ruse, fără a da informaţii despre victime sau despre pagube.

UPDATE Raid rusesc în Zaporojie, trei răniţi

Trei persoane au fost rănite în bombardamentele ruseşti care au lovit oraşul ucrainean Zaporojie aseară, au declarat autorităţile locale, citate de presa de la Kiev. Şeful Administraţiei Militare Regionale, Ivan Fedorov, explică faptul că au fost vizate mai multe infrastructuri civile şi o instalaţie industrială.

UPDATE Duda: Integrarea ucraineană va fi prioritatea preşedinţiei poloneze a UE

Andrzej Duda a anunţat că una dintre principalele priorităţi ale preşedinţiei poloneze a UE la începutul anului 2025 va fi integrarea europeană a Ucrainei şi menţinerea unei politici de „uşi deschise către Europa” pentru noii membri. Presa de la Kiev a relatat acest lucru. 

„Voi prezenta planul nostru privind modul în care pacea poate fi impusă Rusiei şi acest lucru s-ar putea întâmpla deja anul viitor, în 2025”.

Volodimir Zelenkski a repetat motto-ul turneului său european pe axa (Londra-Paris-Roma-Berlin) într-o declaraţie dată în prezenţa cancelarului german Olaf Scholz, care tocmai anunţase un ajutor militar suplimentar de 1,4 miliarde pentru Kiev.

Ieri a fost o zi intensă pentru preşedintele ucrainean, care a fost primit dimineaţa de către Papa la Vatican. „Contăm pe asistenţa Sfântului Scaun pentru a ajuta la aducerea înapoi a ucraineniolr care au fost luaţi prizonieri de Rusia”, a spus şeful Kievului.

„Discuţiile au fost dedicate stării de război şi situaţiei umanitare din Ucraina”, a informat biroul de presă al Vaticanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici