- Home
- Social
- (20.04.2024, 18:53)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 787. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina / ISW: Moscova avansează rapid, profitând de lipsa apărării aeriene a Kievului / Ucraina a atacat cu drone în fieful ruşilor, la Belgorod / Un jurnalist rus, corespondent de război, ucis în Zaporojie
Zona Zaporojie rămâne cea mai solicitată de pe întreg frontul de război, în timp ce Kievul încearcă să lovească Rusia în regiunea de graniţă.
Urmărește
3722 afișări
Războiul din Ucraina, ziua 787. Ucraina a atacat cu drone în regunea Belgorod /
UPDATE Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina
Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, de Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA, relatează bbc.com.
Rezultatul final al votului a fost de 311 la 112.
Democraţii au votat alături de o parte a conferinţei republicane pentru deblocarea ajutorului.
Este de aşteptat ca Senatul SUA să aprobe şi el pachetul de ajutor în zilele următoare, urmând să fie, apoi, promulgat de preşedintele Joe Biden.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Conform oficialilor americani, o parte din ajutoare vor ajunge pe frontul din Ucraina în cel mult o săptămână.
UPDATE Ucraina ar putea semna în viitorul apropiat acorduri bilaterale de securitate cu SUA, statele nordice şi baltice
Ucraina ar putea semna acorduri bilaterale cu mai multe state în viitorul apropiat, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat jurnaliştilor brazilieni la Kiev.
Ucraina încearcă să semneze acorduri bilaterale de securitate cu cât mai mulţi dintre aliaţii săi occidentali, în timp ce luptă împotriva invaziei la scară largă a Rusiei. Până în prezent, au fost semnate nouă acorduri cu Letonia, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Franţa, Danemarca, Canada, Italia şi Olanda.
Zelenski a declarat că Ucraina se îndreaptă spre "un acord important cu SUA", adăugând că acordul ar putea avea loc după ce Congresul va aproba un pachet de ajutor pentru Kiev.
"Vreau ca oamenii să înţeleagă că aceste acorduri bilaterale nu se referă doar la asistenţă militară", a declarat Zelenski.
"Este vorba, de asemenea, de ajutor umanitar, de reconstrucţie, de sprijin pentru sectoarele financiar şi energetic".
Zelenski a subliniat că Ucraina va semna mai multe acorduri bilaterale de securitate "în curând". Potrivit preşedintelui, Kievul ar putea semna un acord cu "unul dintre statele baltice" în aprilie.
"Am putea avea acorduri puternice în luna mai. Cred că în mai şi iunie ne vom apropia de acorduri nu doar cu SUA, ci şi cu ţările nordice", a declarat Zelenski, referindu-se la Suedia şi Norvegia.
UPDATE Cel puţin 545 de copii au fost ucişi de la începutul invaziei
Cel puţin 1.843 de copii au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Rusiei, a raportat Parchetul General al Ucrainei.
Potrivit procurorilor, cel puţin 545 au fost ucişi, iar 1.298 de copii au suferit răni de diferite grade de gravitate.
Cele mai multe dintre victimele din rândul copiilor, 529, au fost raportate în regiunea Doneţk.
Alte 346 de cazuri au fost confirmate în Harkov, 150 în regiunea Herson, 135 în Dnipropetrovsk, 130 în Kiev, 108 în Zaporojie şi 104 în Mikolaiv.
UPDATE Astăzi, Camera votează asupra ajutorului pentru Ucraina şi Israel
SUA se pregătesc să voteze astăzi, într-o sesiune rară de sâmbătă, pentru aprobarea unui pachet de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi Israel, precum şi situaţia umanitară din Gaza şi alţi aliaţi ai Statelor Unite.
UPDATE 15 jurnalişti ucişi pe frontul din Ucraina. Reaţia Mariei Zaharova
Un corespondent de război pentru ziarul rus Izvestia a fost ucis într-un atac cu dronă ucraineană în regiunea de sud-est a Zaporojie. Atacul a avut loc vineri, când jurnalistul Semion Eremin şi echipajul său s-au întors de la un reportaj în satul de linie frontală Priutne, a spus ziarul. „Au fost atacaţi simultan de mai multe drone inamice. Primul atac a fost fără succes, dar în timpul celui de-al doilea jurnalistul a fost rănit şi a murit”, a relatat el. Eremin, în vârstă de 42 de ani, lucrase deja de pe front în regiunea de est a Doneţkului şi în timpul asediului lui Mariupol. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a condamnat ferm atacul într-o declaraţie, numind uciderea lui „un act de răzbunare” pentru activitatea sa jurnalistică. „Cerem ca organizaţiile internaţionale şi structurile pentru drepturile omului să condamne imediat şi cu fermitate încă o ucidere brutală a unui jurnalist rus”, a spus ea. Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o organizaţie pentru libertatea presei, cel puţin 15 jurnalişti au fost ucişi în timp ce reflectau conflictul din Ucraina.
UPDATE Ambasadorul SUA se întâlneşte cu reporterul Gershkovich în închisoare
Ambasada americană la Moscova a anunţat că ambasadorul Lynne Tracy s-a întâlnit în închisoare cu Evan Gershkovich, reporterul Wall Street Journal care este reţinut de peste un an sub acuzaţia de spionaj. „În ciuda aşteptării continue pentru începerea procesului, Evan rămâne în stare bună, încurajat de mesajele continue de sprijin”, a spus ambasada. WSJ a raportat că înalţi oficiali ruşi au recunoscut recent că guvernul a folosit un canal confidenţial pentru a discuta despre schimburile de prizonieri cu guvernul SUA, care l-ar fi putut include pe Gershkovich.
UPDATE Intelligence SUA: China a sporit vânzarea de tehnologii de arme către Rusia
Potrivit unei evaluări americane, China a crescut vânzările către Rusia de echipamente, microelectronice şi alte tehnologii pe care Moscova le foloseşte, la rândul său, pentru a produce rachete, tancuri, avioane şi alte armamente pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei. Doi înalţi oficiali ai administraţiei Biden, care au preferat să rămână anonimi, au declarat că, începând cu 2023, aproximativ 90% din microelectronica rusă provine din China, pe care Rusia a folosit-o pentru a produce rachete, tancuri şi avioane. Aproape 70% din importurile de echipamente de aproximativ 900 de milioane de dolari ale Rusiei în ultimul trimestru al anului 2023 au venit din China. China şi Rusia au lucrat, de asemenea, pentru a produce în comun vehicule aeriene fără pilot în Rusia, iar companiile chineze probabil furnizează Rusiei nitroceluloză utilizată în producţia de muniţie, au spus oficialii. Companiile chineze Wuhan Global Sensor Technology Co., Wuhan Tongsheng Technology Co. Ltd. şi Hikvision furnizează componente optice pentru a fi utilizate în tancurile şi vehiculele blindate ruseşti.
UPDATE Kiev: 2 rachete şi 3 drone ruseşti doborâte în timpul nopţii Forţele aeriene: sunt avioane de recunoaştere
Forţele ruse au atacat Ucraina aseară cu trei rachete balistice Iskander-M, două rachete ghidate antiaeriene S-300/S-400 şi două rachete Kh-59/Kh-69: Forţele Aeriene au anunţat acest lucru la Telegram Kiev, subliniind că apărarea aeriană ucraineană a doborât cele două rachete Kh-59/Kh-69 şi trei drone de recunoaştere (două Orlan-10 şi una Supercam). Cele două rachete ghidate S-300/S-400 au venit din regiunea Belgorod a Rusiei, în timp ce cele două Kh-59/Kh-69 au fost lansate din Marea Neagră.
UPDATE ISW: Moscova avansează rapid din cauza lipsei de apărare aeriană a Kievului
Capabilităţile ucrainene de apărare aeriană rămân limitate şi degradate, permiţând aeronavelor ruseşti să opereze liber şi să avanseze relativ rapid - fără ameninţări - în unele zone critice ale frontului: Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) scrie acest lucru pe site-ul său. Centrul de studii american citează în special misiunile de ieri ale aeronavelor ruseşti Su-25 şi Su-34 care – conform unor videoclipuri publicate de bloggeri militari ruşi – au zburat la joasă altitudine lângă Khasiv Yar, în regiunea Doneţk (est), lovind ucraineană. poziţii care să permită înaintarea trupelor în zonă. Bloggerii, comentează experţii think tank-ului, au lăudat aceste misiuni aeriene pentru că au permis trupelor ruse să avanseze relativ rapid în zonă, cel puţin de la sfârşitul lunii trecute.
UPDATE Rachete ruseşti pe Zaporojie Infrastructura industrială lovită, fără victime
Forţele ruse au lansat în această dimineaţă un atac cu rachete împotriva oraşului Zaporojie, lovind infrastructura industrială, acest lucru a fost anunţat de şeful Administraţiei Militare a regiunii cu acelaşi nume, Ivan Fedorov, potrivit Rbc-Ucraina. Nu există informaţii că ar fi răniţi sau morţi.
UPDATE Rusia: 50 de drone ucrainene doborâte în timpul nopţii
50 de drone ucrainene care zburau deasupra diferitelor regiuni ruseşti, inclusiv Moscova, au fost doborâte în timpul nopţii. Acest lucru a fost anunţat de Ministerul rus al Apărării, după cum a raportat agenţia de presă Tass. „Sistemele de apărare aeriană în serviciu au distrus şi interceptat 50 de UAV-uri ucrainene, dintre care: 26 pe teritoriul regiunii Belgorod, 10 pe teritoriul regiunii Bryansk, 8 pe teritoriul regiunii Kursk, 2 pe regiunea Tula şi una de fiecare pe teritoriile regiunilor Smolensk, Riazan, Kaluga şi Moscova”, a spus departamentul.
UPDATE Jurnalistul rus Semion Eremin a murit într-un atac cu dronă în regiunea Zaporojie
Semion Eremin, corespondent de război pentru ziarul rus Izvestia, a fost ucis vineri de o lovitură cu drone în sud-estul Ucrainei. Ziarul a relatat că Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor suferite când o dronă a făcut o a doua trecere peste zona în care raporta evenimente din regiunea Zaporojie. Eremin transmisese de pe fronturile mai fierbinţi din regiunile de est ale Ucrainei în timpul războiului de 25 de luni, inclusiv din Mariupolul asediat de trupele ruse timp de aproape trei luni în 2022, precum şi din Marinka şi Vuhledar, oraşe aflate în centrul unor lupte grele.
UPDATE Dronele ucrainene au lovit satul Poroz din regiunea Belgorod din Rusia
Doi morţi într-un atac cu dronă ucraineană în regiunea rusă Belgorod. Acest lucru a fost anunţat de guvernatorul regiunii Viacheslav Gladkov. „Satul Poroz, districtul urban Graivoronski, a fost atacat de forţele armate ucrainene, folosind drone”, a scris el pe Telegram. „În urma eliberării a două dispozitive explozive, o clădire rezidenţială privată a luat foc, Doi civili: o femeie întinsă cu un femur fracturat şi un bărbat care avea grijă de ea, au reuşit să fugă din casa cuprinsă de flăcări”, a adăugat el
UPDATE Ucraina: Un atac cu dronă ucraineană a ucis două persoane în Rusia
Un atac cu dronă ucraineană a ucis două persoane în regiunea Belgorod din Rusia. Acest lucru este raportat de surse locale.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe