LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 900. Conflictul a intrat într-o nouă fază: ruşii au recunoscut că au folosit armament neconvenţional, ca să-i alunge pe ucraineni / Kievul, atacat peste noapte în centru şi la est / Alertă la centrala nucleară Zaporojie

Dacă până acum le foloseau, dar nu o recunoşteau, Ministerul rus al Apărării a admis că şi-a trimis focoase termobarice, una dintre cele mai teribile arme de război, pentru a oprit avansul Ucrainei în Kursk.

Urmărește
44150 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 900. Conflictul a intrat într-o nouă fază: ruşii au recunoscut că au folosit armament neconvenţional, ca să-i alunge pe ucraineni / Kievul, atacat peste noapte în centru şi la est / Alertă la centrala nucleară Zaporojie

Războiul din Ucraina, ziua 900. Conflictul a intrat într-o nouă fază: ruşii au recunoscut că au folosit armament neconvenţional, ca să-i alunge pe ucrainei

UPDATE Alertă la centrala nucleară Zaporojie 

UPDATE Rusia ţinteşte trupele ucrainene din Kursk

Rusia a efectuat un atac aerian cu arme împotriva forţelor ucrainene din Kursk, a declarat Ministerul Apărării al ţării. 

Într-o postare pe Telegram, acesta a declarat că au fost vizate "grupuri de forţă de muncă, vehicule blindate şi autovehicule", potrivit Sky News.

"Lovitura a fost efectuată cu rachete aeriene neghidate împotriva ţintelor de recunoaştere", a spus acesta. 

UPDATE Ministrul ucrainean de finanţe solicită Occidentului să accelereze acordarea împrumutului de 50 de miliarde de dolari

Ministrul de finanţe Serhii Marchenko a făcut apel la aliaţii occidentali să accelereze alocarea către Ucraina a unui împrumut de 50 de miliarde de dolari, argumentând că întârzierile în livrările de arme au dus la creşterea deficitului bugetar, relatează Ukrinform.

Potrivit acestuia, livrarea lentă de arme, în special din partea Statelor Unite, a condus la o creştere a cheltuielilor militare cu 12 miliarde de dolari. Acest lucru înseamnă că ţara va înregistra un deficit despre care alţi oficiali guvernamentali cred că se va ridica în acest an la puţin sub un sfert din PIB, aproape 43,5 miliarde de dolari.

UPDATE Atacurile ruseşti vizează instalaţii de infrastructură din districtul Sumî

Forţele ruse au desfăşurat rachete aer-sol pentru a lovi facilităţi de infrastructură în districtul Sumî, relatează Ukrainska Pravda.

"În timpul războiului, armata rusă a atacat un grup de soldaţi din Rusia: "Forţele inamice au efectuat astăzi, 11 august, un atac cu rachete aer-sol asupra instalaţiilor de infrastructură din districtul Sumî.

Serviciile de intervenţie de urgenţă au fost trimise la locul atacului. Lucrările de reparaţii sunt în curs de desfăşurare.

UPDATE Zelenski anunţă măsuri pentru consolidarea independenţei religioase a Ucrainei faţă de Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în cadrul unui videoclip postat în 10 august, că au fost puse în aplicare măsuri pentru a consolida independenţa religioasă a Ucrainei, notează Ukrainska Pravda.

„Trebuie să lipsim Moscova de orice posibilitate de a limita libertatea poporului ucrainean. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să luăm măsuri care să fie 100% eficiente şi să funcţioneze, într-adevăr. Vom lua aceste măsuri", afirmă liderul de la Kiev, potrivit sursei citate.

UPDATE Belarus începe să trimită echipamente militare la graniţa cu Ucraina

Ministerul belarus al Apărării a anunţat că a trimis echipamente militare la frontiera cu Ucraina, relatează Ukrainska Pravda.

Ministerul a menţionat că unităţile uneia dintre formaţiunile mecanizate "sunt puse în stare de alertă pentru a îndeplini sarcinile atribuite".

În replică, Ucraina nu observă trupe belaruse suplimentare desfăşurate la graniţă, în contextul în care Minskul susţine că va consolida frontiera, a declarat Andrii Demchenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei de Frontieră de Stat, la 11 august, potrivit Kyiv Independent.

UPDATE Moscova: Răspunsul dur rusesc la ofensiva ucraineană de la Kursk nu va întârzia să apară

„Răspunsul dur al Rusiei” la atacurile ucrainene din regiunea Kursk „nu va întârzia să apară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un comunicat raportat de agenţia Tass. „Condamnăm cu fermitate aceste acte teroriste barbare care vizează distrugerea infrastructurii civile, uciderea şi intimidarea civililor”, a spus Zaharova, „nu avem nicio îndoială că organizatorii şi autorii acestor crime, inclusiv susţinătorii lor străini, vor fi traşi la răspundere pentru răspunsul dur al forţelor armate ruse nu va întârzia să apară”. „Invităm încă o dată organizaţiile internaţionale să condamne atacurile teroriste ale militanţilor ucraineni, chiar dacă suntem siguri că răspunsul va fi tăcerea timidă a structurilor competente”, a observat Zaharova.

UPDATE Zelenski: Rusia a folosit o rachetă nord-coreeană pentru a lovi regiunea Kiev

Forţele ruse au folosit probabil o rachetă nord-coreeană în timpul unui atac aerian peste noapte în regiunea Kiev, care a ucis un tată şi fiul său în vârstă de 4 ani, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Conform informaţiilor preliminare, ruşii au folosit o rachetă nord-coreeană în acest atac – un alt atac terorist deliberat împotriva Ucrainei”, a scris el pe reţelele de socializare. „Experţii în pirotehnică încă lucrează pentru a determina datele exacte referitoare la această rachetă”.

UPDATE Moscova: 35 de drone şi 4 rachete ucrainene doborâte în 5 regiuni ruseşti în timpul nopţii

Aseară, apărarea aeriană rusă a doborât 35 de drone şi patru rachete ucrainene în cinci regiuni ale ţării. Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat acest lucru pe Telegram. Ministerul a spus că 14 drone şi patru rachete tactice Tochka-U au fost distruse în regiunea Kursk, 16 drone au fost doborâte în regiunea Voronej, 3 drone au fost interceptate în regiunea Belgorod şi câte una în regiunile Briansk şi Oriol.

UPDATE Ucraina: tată şi fiu ucişi într-un atac rusesc asupra regiunii Kiev

Un tată şi fiul său au fost ucişi într-un atac rusesc peste noapte în regiunea centrală a Kievului din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de Serviciul de Stat de Urgenţă al Ucrainei într-o postare pe Telegram, după cum a raportat Ukrinform.

UPDATE Ucraina: explozii auzite în centrul şi estul Kievului

Aseară, exploziile au izbucnit în centrul şi estul capitalei ucrainene Kiev, în timp ce forţele aeriene ucrainene au declarat că două rachete ruseşti se îndreptau spre oraş. Administraţia militară a Kievului a declarat într-o postare Telegram că sistemele de apărare aeriană ale oraşului au fost activate. Potrivit forţelor aeriene ucrainene, alte cinci regiuni au fost atacate de drone. În capitală au sunat sirene şi au fost văzute cel puţin două fulgerări la orizont în timpul nopţii, relatează AFP.

Temerile cu privire la un posibil atac aerian rusesc au crescut în ultimele zile ca răspuns la incursiunea în curs în regiunea Kursk a Rusiei. În jurul orei 22.00, aseară, pe Telegram, forţele aeriene au mai raportat că mai multe regiuni ale ţării au fost vizate de o serie de atacuri cu drone, dar încă nu au fost veşti despre pagube sau victime. Ucraina este lovită în mod regulat de atacuri cu rachete şi drone. Acesta este motivul pentru care Kievul le cere aliaţilor occidentali să îi ofere mai multe sisteme de apărare aeriană.

Rusia foloseşte focoase termobarice pentru a opri avansul ucrainean în Kursk. Armele termobarice au fost interzise de Convenţia de la Geneva.

Potrivit Moscovei, Kievul ameninţă centrala nucleară. Kremlinul anunţă introducerea unui regim special anti-terorism în trei regiuni de la graniţa cu Ucraina, peste 76.000 de persoane fiind evacuate.

Iar Belarus anunţă că a desfăşurat rachete împotriva dronelor Kievului care i-au zburat pe cer şi au fost doborâte.

Iar unul dintre ucigaşii lui Nemţov a fost eliberat din închisoare şi trimis să lupte în Ucraina. Oponentul politic al lui Putin a fost ucis în 2015, la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici