LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 908. Ucraina a distrus un alt pod în regiunea Kursk din Rusia / Ucrainenii: privăm inamicul de capacităţi logistice / Între timp, Moscova avansează în Donbas, unde ruşii pretind cucerirea unui sat strategic

Forţele aeriene ucrainene au distrus un alt pod strategic peste râul Seym în regiunea rusă Kursk, limitând capacitatea de aprovizionare a unui grup rus care se opune avansului ucrainean, a declarat duminică comandantul Ucrainei.

Urmărește
4829 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 908. Ucraina a distrus un alt pod în regiunea Kursk din Rusia / Ucrainenii: privăm inamicul de capacităţi logistice / Între timp, Moscova avansează în Donbas, unde ruşii pretind cucerirea unui sat strategic

O rusoaică în faţa mormântului fiului ei din cimitirul central din Kursk

UPDATE SBU descoperă o reţea de informaţii rusească în care este implicat un ofiţer de poliţie ucrainean

Reţeaua de informaţii funcţiona în regiunile Mykolaiv, Dnipropetrovsk şi Ivano-Frankivsk. Suspecţii supravegheau forţele armate ucrainene şi instalaţiile infrastructurilor critice.

UPDATE Londra afirmă că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina este „neclintit”, după ce Zelenski a afirmat că acesta a încetinit

Declaraţia a fost făcută după ce preşedintele Volodimir Zelenski a sugerat, în discursul său de seară din 17 august, că „conducerea reală” a Regatului Unit în materie de arme şi politică a „încetinit”, pe fondul ezitării Londrei de a permite utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune Storm Shadow împotriva ţintelor de pe teritoriul rus.

UPDATE Atacurile ruseşti asupra oraşelor Toreţk şi Zarichne din regiunea Doneţk au ucis 4 persoane

Rusia a ţintit cu artileria oraşul Toreţk, un oraş de pe linia frontului care suferă atacuri regulate, ucigând o femeie în vârstă de 71 de ani în curtea casei sale.

UPDATE Germania livrează Ucrainei sistemul de apărare aeriană IRIS-T SLS şi alte ajutoare

Aceasta este cea de-a treia baterie IRIS-T SLS pe care Germania o livrează Ucrainei. SLS este o variantă cu rază scurtă de acţiune, cu o rază operaţională de 12 kilometri (7,5 mile).

UPDATE Rezervaţia naturală din regiunea Herson a fost avariată, dar nu complet distrusă de Rusia

Rezervaţia naturală Askania-Nova din regiunea Herson a suferit daune semnificative sub ocupaţia rusă, dar nu a fost complet distrusă până în prezent, a declarat directorul rezervaţiei, Viktor Shapoval, într-un comentariu pentru Suspilne pe 19 august.

UPDATE Locuitorii din Pokrovsk au la dispoziţie două săptămâni pentru a evacua, pe măsură ce forţele ruseşti avansează, spun autorităţile

În medie, între 500 şi 600 de persoane părăsesc oraşul zilnic, iar 60% dintre locuitori îşi folosesc propriul transport pentru a evacua, conform şefului administraţiei oraşului, Serhii Dobriak.

UPDATE Depozitul de petrol din Proletarsk, regiunea Rostov, care a fost atacat sâmbătă dimineaţă, arde pentru a doua zi

Fumul poate fi văzut la câţiva kilometri distanţă de locul situaţiei de urgenţă. Din cauza fumului produs de arderea produselor petroliere, autorităţile au cerut locuitorilor oraşului să-şi limiteze activităţile în aer liber.

UPDATE Ucrainenii au distrus un al treilea pod de peste râul Seim, din apropiere de Gluşkovo, Rusia

Informaţia este confirmată de Moscova. Distrugerea podurilor de peste Seim este esenţială pentru Ucraina pentru că îşi securizează frontul ofensivei din Kursk prin întreruperea aprovizionării cu arme a trupelor ruseşti care se află la sud de acest râu.

UPDATE Sîrskîi a luat în considerare mai multe scenarii pentru incursiunea în Rusia, relatează Economist

Comandantul-şef al Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, a luat în considerare un atac împotriva regiunii ruse Bryansk ca alternativă la incursiunea de la Kursk, a raportat The Economist la 18 august, citând surse militare.

UPDATE Atacurile ruseşti împotriva Ucrainei au provocat 4 morţi şi 17 răniţi în ultima zi

Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 11 drone „kamikaze” de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii din direcţiile Kursk şi Primorsko-Akhtarsk, a anunţat Forţele aeriene.

UPDATE Ministerul de Externe al Indiei confirmă viitoarea vizită a lui Modi în Ucraina

Detaliile călătoriei vor fi comunicate mai târziu în cursul zilei, a declarat Ministerul de Externe, dar aceasta va avea loc probabil în luna august. Vizita, care a fost anunţată pentru prima dată de presa indiană în luna iulie, va fi prima călătorie a prim-ministrului Narendra Modi în Ucraina de la începutul războiului.

UPDATE Un incendiu la un echipament energetic provoacă întreruperi într-un oraş rusesc şi pe un tronson de cale ferată din Siberia

Un incendiu a izbucnit la o substaţie electrică din apropierea unei staţii de cale ferată din regiunea Kemerovo din Rusia, lăsând temporar fără curent electric locuitorii oraşului Mariinsk, a informat la 19 august Procuratura pentru Transporturi din Siberia de Vest.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 600.470 de soldaţi de la 24 februarie 2022

Acest număr include 1.200 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

UPDATE Kiev: 11 drone ruseşti doborâte

Forţele ruse au atacat în timpul nopţii mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv Kievul, cu 11 drone Shahed lansate de pe teritoriile ruseşti Kursk şi Primorsko-Akhtarsk. Acest lucru a fost raportat de Mikola Oleşciuk, comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene, adăugând că apărarea aeriană ucraineană a doborât toate UAV-urile. Forţele aeriene „au doborât toate dronele inamice în regiunile Mikolaiv, Cherkasi, Viniţia, Kiev, Dnipropetrovsk, Harkov, Sumi şi Doneţk”, a spus Oleşciuk într-un mesaj pe Telegram relansat de Ukrainska Pravda.

UPDATE Rusia: condamnarea soldatului american Gordon Black a fost confirmată

Justiţia rusă a respins apelul soldatului american Gordon Black, condamnat în iunie la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru ameninţări cu moartea şi furt. Instanţa din regiunea Primorie din Vladivostok (Orientul Îndepărtat al Rusiei) „a luat în considerare recursul cetăţeanului american” Gordon Black şi a decis „confirmarea sentinţei”, a indicat organul judiciar într-un comunicat de presă.

Pe 19 iunie, Black, 34 de ani, a fost condamnat de un tribunal din Vladivostok pentru că şi-a „bătut” iubita rusă, Alexandra Vaciouk, şi că i-a furat 10.000 de ruble, puţin peste 100 de euro. Victima a susţinut în timpul procesului, care s-a deschis pe 6 iunie, că Black a încercat să o sugrume în timpul unei bătăi în apartamentul pe care l-au închiriat împreună, înainte de a merge să doarmă într-un hotel şi să-i fure banii pentru a plăti noaptea de cazare.

///////////////////////////////////

Kievul a declarat că a cucerit peste 80 de aşezări pe o suprafaţă de 1.150 km pătraţi în Kursk de la lansarea unei lovituri surpriză peste graniţă la 6 august, cea mai mare invazie a Rusiei de la al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters.

„Direcţia Kursk. Minus încă un pod! Aviaţia Forţelor Aeriene Ucrainene continuă să priveze inamicul de capacităţile logistice cu lovituri aeriene de precizie, ceea ce afectează semnificativ cursul ostilităţilor”, a declarat Mykola Oleshchuk pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a postat un videoclip care arată un nor în creştere de la o explozie pe un pod şi una dintre secţiunile sale distruse. Reuters nu a putut confirma independent distrugerea podului sau situaţia de pe câmpul de luptă din Kursk.

Reuters a reuşit să confirme că podul din videoclipul lui Oleshchuk se află în satul Zvannoye din regiunea Kursk, dar nu a putut verifica independent data la care a fost filmat videoclipul.

Nu a existat un răspuns imediat din partea oficialilor de la Moscova la rapoartele Ucrainei. Unii bloggeri militari ruşi, inclusiv proeminentul proiect War Gonzo, au raportat că a existat un atac al Ucrainei duminică pe podul din Zvannoye.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici