LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 947. Moscova: Serviciile secrete au deschis proceduri penale împotriva a trei reprezentanţi mass-media, doi americani şi un român, acuzaţi că au trecut ilegal graniţa / Pe front, ruşii atacă oraşul natal al lui Zelenski / Aliaţii se adună pe 12 octombrie, în Germania

Volodimir Zelenski doreşte să obţină sprijinul tuturor forţelor politice americane, în contextul alegerilor care urmează pentru Casa Albă.

Urmărește
2115 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 947. Moscova: Serviciile secrete au deschis proceduri penale împotriva a trei reprezentanţi mass-media, doi americani şi un român, acuzaţi că au trecut ilegal graniţa / Pe front, ruşii atacă oraşul natal al lui Zelenski / Aliaţii se adună pe 12 octombrie, în Germania

Războiul din Ucraina, ziua 947. Moscova anunţă că jurnalistul român Mircea Barbu a fost reţinut de FSB. Serviciile secrete ruse au deschis cercetări penale împotriva a trei jurnalişti, doi americani şi un român, acuzaţi că au trecut „ilegal” graniţa

UPDATE Moscova acuză un alt jurnalist italian că a încălcat graniţa din Kursk

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram, i-a trimis pe diplomaţi italieni să „îi acorde atenţie” jurnalistului italian Davide Maria De Luca, corespondent al ziarului Domani, care „a încălcat graniţele ruse la Kursk”. De Luca, pe profilul său de socializare X, a publicat o postare în care subliniază că a trecut graniţa pentru a realiza un reportaj pentru a intervieva civili.

UPDATE Kiev: 1.370 de soldaţi ruşi ucişi în 24 de ore, 649.000 în total

Numărul soldaţilor ruşi pe care Ucraina susţine că i-a ucis de la invazia rusă din februarie 2022 se apropie de 650.000, potrivit ultimului buletin al Ministerului Apărării de la Kiev, relansat de presa ucraineană, în care se mai spune că soldaţii inamici ucişi în ultimele 24 de ore se ridică la 1.370. Kievul mai susţine că a distrus 50 de tunuri antiaeriene şi peste 20 de tancuri ruseşti în ultima zi.

UPDATE SUA: există un risc mai mare de represalii din partea Moscovei, dacă Ucraina foloseşte rachete cu rază lungă de acţiune

Agenţiile de informaţii americane cred că Rusia va răspunde probabil cu mai multe violenţe împotriva Statelor Unite şi a partenerilor de coaliţie, posibil cu atacuri letale, dacă vor fi de acord să acorde ucrainenilor permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acţiune furnizate de SUA, Marea Britanie şi Franţa pentru atacuri de adâncime în interiorul Rusiei. Acest lucru a fost scris de New York Times, care raportează o evaluare a serviciilor de informaţii americane care minimizează efectul pe care l-ar avea rachetele cu rază lungă de acţiune asupra progresului conflictului.

UPDATE Summit privind Ucraina convocat de Biden pe 12 octombrie, în Germania

Summitul privind Ucraina convocat de Joe Biden în Germania va avea loc pe 12 octombrie, cu participarea a aproximativ 50 de aliaţi. Casa Albă a făcut cunoscut acest lucru în nota publicată la finalul întâlnirii dintre preşedintele american şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Întâlnire în timpul căreia Biden „şi-a ilustrat decizia de a spori asistenţa de securitate a SUA pentru Ucraina, iar preşedintele Zelenski şi-a prezentat planul de a obţine victoria asupra Rusiei”. „Cei doi lideri – relatează Casa Albă – au discutat aspectele diplomatice, economice şi militare ale planului şi şi-au instruit echipele să se angajeze în consultări intense cu privire la următorii paşi”. „Pe 12 octombrie, Biden va găzdui o întâlnire la nivel de lideri a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei în Germania, unde cei doi lideri vor analiza progresul acestor consultări şi se vor coordona cu partenerii internaţionali pentru a oferi asistenţă suplimentară Ucrainei”, conchide nota.

UPDATE Kiev: Hackerii ucraineni atacă 800 de servere ruseşti

În ultimele patru zile, hackeri de la Direcţia Principală de Informaţii (GUR) au atacat peste 800 de servere din diverse regiuni ale Rusiei: scrie RBC-Ucraina, citându-şi sursele. Potrivit unei surse de informaţii militare, „în urma atacului documentele şi datele stocate pe serverele afectate au fost complet distruse. Vorbim despre serverele instituţiilor militare, administrative şi financiare care garantează agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, scrie Rbc. -Ucraina. „Pierderea datelor şi a documentaţiei a condus la o întrerupere parţială sau totală a activităţii utilizatorilor şi a furnizorilor de servicii din diverse sectoare şi va necesita, de asemenea, cheltuirea unor resurse suplimentare pentru cercetare şi recuperare de date şi va demonstra încă o dată populaţiei locale că nivel scăzut de suport tehnic oferit de Federaţia Rusă”, a spus sursa, citată de RBC.

UPDATE American de 72 de ani, judecat la Moscova ca mercenar

Un cetăţean american în vârstă de 72 de ani, Stephen Hubbard, s-a prezentat astăzi la un tribunal din Moscova pentru a fi judecat sub acuzaţia că uptă ca mercenar pentru forţele ucrainene. Acest lucru a fost raportat de agenţia Ria Novosti, adăugând că bărbatul, originar din Michigan, a fost escortat în faţa judecătorilor de poliţia militară. Curtea a admis cererea procurorului de prelungire a arestării lui cu cel puţin şase luni, în aşteptarea judecăţii. Hubbard riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani de închisoare.

UPDATE Kiev: o rachetă rusească a lovi birouri în Krivoi Rog, posibili morţi

O rachetă rusă a lovit o clădire administrativă din Krivoi Rog, oraşul natal al lui Volodimir Zelenski, din centrul-estul Ucrainei, iar „s-ar putea să fie oameni sub dărâmături”, transmite postul RBC-Ucraina, citându-l pe ofiţerul regional Dnipropetrovsk al guvernatorului, Serhi Lisak.

UPDATE O dronă a încălcat spaţiul aerian românesc în timpul unui atac nocturn asupra Ucrainei

Spaţiul aerian naţional al României a fost violat pentru mai puţin de trei minute de o dronă rusă în timpul unui atac nocturn asupra Ucrainei vecine, a anunţat vineri Ministerul Apărării. România, membru NATO, a trimis patru avioane de luptă pentru a monitoriza atacul din aer, a spus ministerul, adăugând că personalul militar caută potenţiale fragmente.

UPDATE Atacul rusesc asupra oraşului Izmail, din sudul oraşului, a ucis 3 persoane, 11 răniţi

Un atac cu dronă rusească asupra oraşului Izmail, din sudul oraşului, a ucis trei persoane şi a rănit 11, inclusiv un copil, au declarat vineri autorităţile din regiunea Odesa. „Atacul terorist la scară largă” din primele ore ale zilei de vineri a provocat, de asemenea, mai multe incendii, precum şi distrugerea caselor, a declarat guvernatorul regional Odessa, Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

UPDATE Moscova: 7 drone doborâte în regiunea Rostov

Apărarea antiaeriană rusă a doborât şapte drone ucrainene în cursul nopţii la periferia oraşului Novoşahtinsk, în regiunea Rostov, din sudul Rusiei: acest lucru a fost anunţat de guvernatorul regiunii, Vasili Golubev, potrivit Tass. Nu au fost pagube sau victime la sol, doar iarba unui câmp a fost incendiată

UPDATE Lavrov, la ONU: Evitaţi iniţiativele pseudo-paşnice asupra Ucrainei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov l-a îndemnat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să împiedice Naţiunile Unite să fie implicate în „iniţiative pseudo-paşnice politizate” cu privire la Ucraina, a anunţat Ministerul rus de Externe, potrivit Tass.

UPDATE Moscova: 3 jurnalişti străini investigaţi pentru intrarea în Kursk

Serviciile de securitate ruse (FSB) au deschis cercetări penale împotriva a trei jurnalişti, doi americani şi un român, care au trecut „ilegal” graniţa rusă dinspre Ucraina pentru a transmite din zona ocupată a regiunii Kursk, relatează agenţia Interfax. Cei doi americani, Kathryn Diss şi Fletcher Yeung, lucrează pentru postul ABC, în timp ce jurnalistul român Mircea Barbu lucrează pentru HotNews. În total, din 17 august au fost deschise anchete împotriva „12 jurnalişti străini” pentru astfel de acuzaţii, a comunicat azi FSB.

UPDATE Rusia loveşte la Harkov

Biden: sprijinul SUA în fiecare etapă, Kievul va câştiga războiul

„Astăzi, preşedintele Zelenski şi cu mine ne-am întâlnit din nou pentru a discuta despre cum să consolidăm poziţia Ucrainei pe câmpul de luptă şi cum să ajutăm Ucraina să se reconstruiască mai puternică decât înainte”. Preşedintele american Joe Biden a scris acest lucru pe reţelele de socializare, publicând o fotografie a întâlnirii.

Trump: îi voi aduce pe Zelenski şi Putin la un acord

„Nu sunt de acord cu preşedintele Zelenski, dar voi putea ajunge la un acord între preşedintele Putin şi preşedintele Zelenski destul de repede”. Donald Trump a spus acest lucru ca răspuns la întrebarea unui jurnalist care i-a cerut să comenteze declaraţia liderului ucrainean, potrivit căreia Trump nu a înţeles ce este nevoie pentru a câştiga acest război. Când a fost întrebat cum plănuieşte să-i aducă pe cei doi împreună, magnatul nu a răspuns.

Trump: strategia mea pentru Ucraina nu este capitularea. Vreau să salvez vieţi omeneşti

„Strategia mea pentru Ucraina nu este capitularea.” Donald Trump a spus acest lucru în timp ce răspundea la o acuzaţie din partea lui Kamala Harris. „Vreau să salvez vieţi”, a spus el.

Trump, întâlnire azi cu Zelenski

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici