Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

  • Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.
  • JD Vance refuză să-l numească duşman pe Putin şi pledează pentru negocieri cu Rusia.
  • Ucraina va organiza alegeri „imediat după război”, afirmă şeful de cabinet al lui Zelenski.
  • Compania Rheinmetall a deschis prima sa fabrică de armament în Ucraina.
Urmărește
5663 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

UPDATE NATO şi Coreea de Sud vor organiza o reuniune privind desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina

O delegaţie guvernamentală din Coreea de Sud va participa la o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic luni pentru a discuta informaţiile privind desfăşurarea trupelor RPDC la războiul din Ucraina.

Potrivit Yonhap, o delegaţie sud-coreeană va vizita Bruxelles-ul luni.

Delegaţia sud-coreeană ar putea discuta, de asemenea, cu reprezentanţii NATO noi modalităţi de a sprijini Ucraina în contracararea agresiunii ruse.

Agenţia a relatat că ar putea discuta, de asemenea, despre posibile măsuri de sprijin pentru Kiev, cum ar fi „trimiterea unei echipe de oficiali sud-coreeni în Ucraina pentru a monitoriza trupele nord-coreene”.

În plus, Coreea de Sud discută posibilitatea de a furniza arme Ucrainei. Până în prezent, Coreea de Sud a furnizat doar ajutor umanitar Ucrainei.

Serviciul Naţional de Informaţii din Coreea de Sud a declarat că regimul nord-coreean a decis să trimită 12.000 de soldaţi pentru a sprijini Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

UPDATE Premierul Finlandei anunţă o întâlnire cu Zelenski la Reykjavik

Premierul finlandez Petteri Orpo intenţionează să se întâlnească cu Volodimir Zelenski în capitala Islandei.

„Abia aştept să mă întâlnesc cu preşedintele Zelenski la Consiliul Nordic din Reykjavik”, a scris prim-ministrul finlandez.

„Finlanda este unul dintre cei mai puternici susţinători ai Ucrainei în Europa”, a adăugat Orpo.

Cea de-a 76-a sesiune a Consiliului Nordic va avea loc la Reykjavik în perioada 28-31 octombrie, tema principală din acest an fiind „Pacea şi securitatea în Arctica”.

Zelenski urmează să se adreseze membrilor Consiliului la 29 octombrie.

El se va întâlni, de asemenea, cu prim-miniştrii ţărilor nordice.

Consiliul Nordic este o organizaţie care coordonează cooperarea dintre parlamentele şi guvernele ţărilor nordice.

UPDATE JD Vance refuză să-l numească duşman pe Putin şi pledează pentru negocieri cu Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este mai degrabă un „concurent” sau un „adversar” al SUA decât un inamic, a declarat senatorul republican şi candidatul la vicepreşedinţie J.D. Vance într-un interviu acordat NBC News.

„Cred că el este în mod clar un adversar. Este un concurent”, a declarat Vance pentru NBC News când a fost întrebat dacă îl consideră pe Putin un aliat sau un inamic.

„Dar cred că trebuie să fim inteligenţi şi în ceea ce priveşte diplomaţia. Doar pentru că nu ne place cineva, nu înseamnă că nu ne putem angaja ocazional în conversaţii cu el”, a adăugat Vance.

Vance a continuat să spună în interviu că negocierile cu Moscova sunt „o parte necesară” a încheierii războiului din Ucraina.

„Cred că este important, dacă vrem să punem vreodată capăt războiului din Ucraina, în mod fundamental, la un anumit nivel, va trebui să ne angajăm într-un fel de negociere între Ucraina, între Rusia, între aliaţii noştri NATO din Europa”, a spus el.

UPDATE Ucraina va organiza alegeri „imediat după război”, afirmă şeful de cabinet al lui Zelenski

Ucraina va organiza alegeri „imediat” după încheierea războiului pentru a permite tuturor soldaţilor şi refugiaţilor să voteze, a declarat şeful Biroului prezidenţial, Andriy Yermak, într-un interviu acordat Corriere della Sera publicat la 27 octombrie.

„Preşedintele Volodimir Zelensk este foarte clar; el doreşte ca toţi soldaţii şi refugiaţii din străinătate să poată vota”, a declarat Yermak pentru ziarul italian.

„Dar, pentru moment, resursele trebuie să meargă la război”.

UPDATE Compania Rheinmetall a deschis prima sa fabrică de armament în Ucraina

Rheinmetall a dat în funcţiune prima sa fabrică în Ucraina, iar o a doua unitate este în curs de finalizare, conform interviului acordat de Armin Papperger, CEO-ul Rheinmetall, postului TSN.

UPDATE Yermak: Coreea de Nord este acum parte a conflictului, avem nevoie de mai multe arme

„Conform informaţiilor noastre, soldaţii nord-coreeni vor fi dislocaţi în aceste zile pe frontul Kursk şi vor începe să lupte împotriva trupelor noastre. O mişcare care demonstrează că Coreea de Nord participă de facto la acest război. Este, aşadar, necesar ca aliaţii noştri occidentali să examineze cu seriozitate această nouă realitate şi ca NATO să ia decizii concrete”, a declarat de Andri Yermak, şeful biroului prezidenţial ucrainean. „De mult timp, noi, ucrainenii, spunem că avem nevoie de mai multe arme şi că restricţiile privind lovirea în interiorul teritoriului rus trebuie să fie abolite, aşa cum se reiterează şi în planul de victorie prezentat de preşedintele Zelenski”, a adăugat el.

UPDATE Kiev: 80 de drone ruseşti pe cerul Ucrainei aseară, 41 au fost doborâte

Forţele ucrainene au doborât 41 din cele 80 de drone ruseşti lansate împotriva ţării. Acest lucru a fost raportat de Forţele Aeriene Ucrainene citate de Ukrinform, adăugând că 32 de drone au fost pierdute. „În noaptea de 27 octombrie 2024, inamicul a atacat cu 80 de drone de atac”, se arată în comunicat. „La ora 09:30, a fost confirmată doborârea a 41 de drone inamice în regiunile Odesa, Mikolaiv, Herson, Kiev, Sumi, Kirovohrad, Cherkasi, Jitomir, Hmelniţki şi Cernihiv”. Majoritatea UAV-urilor au fost interceptate în regiunile Odesa şi Kiev. În plus, „s-a pierdut urma a 32 de drone ruseşti, dintre care una se îndrepta spre Belarus”.

UPDATE Puternicii lumii nu reuşesc să taie alimentarea Rusiei

UPDATE Putin reia ameninţările

UPDATE Atac nocturn al Rusiei

Putin: Rusia va răspunde dacă Ucrainei i se permite să lovească Rusia cu arme cu rază lungă de acţiune

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va folosi „o serie de răspunsuri”, dacă Statele Unite şi aliaţii săi NATO permit Ucrainei să folosească arme occidentale cu rază lungă de acţiune pentru a lovi în interiorul Rusiei, potrivit declaraţiilor publicate duminică. „(Ministerul rus al Apărării) se gândeşte la modul de răspuns la posibile atacuri cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Rusiei, va oferi o serie de răspunsuri”, i-a spus Putin reporterului TV de stat Pavel Zarubin în declaraţii video postate pe contul de mesagerie Telegram al lui Zarubin. 

UPDATE Kiev: explozii în capitală, acţiune antiaeriană asupra dronelor

„S-au auzit explozii seara la Kiev, unde forţele de apărare aeriană sunt în acţiune împotriva dronelor lansate de Rusia”. Acest lucru a fost anunţat de RBC-Ucraina, invocând administraţia militară a capitalei ucrainene (Kmva). „Alerta aeriană continuă! Apărarea aeriană este operaţională în capitală. Rămâi în adăposturi până se declanşează alerta aeriană", a scris Serhi Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev.

UPDATE Forţele ruse avansează spre Pokrovsk, baza strategică a Ucrainei

Forţele ruse au avansat în mai multe oraşe din estul Ucrainei, aproape de capturarea oraşului strategic Pokrovsk, au declarat bloggerii ruşi şi ucraineni. „Inamicul a avansat la Selidove”, a scris DeepState, un grup cu legături strânse cu armata ucraineană care analizează filmările de luptă, în aplicaţia de mesagerie Telegram sâmbătă seara. A fost publicată şi o hartă care indică trupele ruseşti în sud-estul oraşului. Forţele ruse au luat cu asalt oraşul minier de cărbune Selidove, din regiunea Doneţk din Ucraina, săptămâna trecută. Capturarea acestuia ar deschide calea pentru un avans rusesc asupra centrului logistic Pokrovsk, la 20 km (12 mile) spre nord-vest. Agenţia rusă de ştiri SHOT a informat pe Telegram că trupele Moscovei controlează 80% din Selidove. Şeful regiunii Doneţk instalată de Rusia, Denis Puşilin, a declarat că forţele ruse au arborat steagul unităţii lor pe acoperişul uneia dintre clădirile din oraşul Hirnik, la aproximativ 14 km sud de Selidove, a informat agenţia pentru presa de stat rusă RIA. Bloggerii militari ruşi au mai raportat că forţele ruse au fost aproape de a prelua controlul asupra oraşului Kurakhove, chiar la sud-vest de Hirnik. Reuters nu a putut verifica în mod independent ştirile. 

UPDATE Zelenski: În curând ne vom lupta cu trupele nord-coreene în Europa

„Moscova este intenţionată să-şi continue agresiunea. De aceea încearcă să-şi mărească producţia de apărare prin eludarea sancţiunilor. Acesta este motivul pentru care implică tot mai mult Coreea de Nord şi, în câteva zile, soldaţii nord-coreeni ar putea ieşi pe teren împotriva Ucrainei. Ucraina ar putea fi în curând forţată să lupte cu ei în Europa”, susţine preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Acestea sunt condiţiile cu care ne confruntăm, în care lipsa unor decizii mai puternice din partea partenerilor noştri în sprijinul Ucrainei nu face decât să-l încurajeze Putin să investească în continuare în teroare”, adaugă el.

Janek Kesselmann, comandantul adjunct al Centrului Estonian de Informaţii Militare, a declarat pentru presa estonă:

„Pierderile Rusiei sunt destul de mari. Şi luna aceasta pare a fi una dintre cele mai mari în ceea ce priveşte pierderile pentru Rusia. Forţele lui Putin se confruntă cu 40.000 de victime în această lună”.

Declaraţia a fost făcută pentru EER.

Vestea vine în momentul în care trupele nord-coreene vor fi dislocate în Ucraina pentru a lupta împotriva forţelor ruse încă din acest weekend, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici