Razie în Centrul Istoric al Capitalei: Taximetriştii, amendaţi pentru că au refuzat curse sau au cerut mai mulţi bani

Poliţia Locală din Bucureşti a efectuat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o razie în rândul taximetriştilor din Centrul Istoric. În urma controlului, au fost aplicate 10 sancţiuni pentru că cei care au refuzat curse sau au propus preţuri mai mari decât cele stabilite de aparatele de taxat.

3824 afișări
Imaginea articolului Razie în Centrul Istoric al Capitalei: Taximetriştii, amendaţi pentru că au refuzat curse sau au cerut mai mulţi bani

Taximetriştii din Centrul Istoric, amendaţi pentru că au refuzat curse sau au cerut mai mulţi bani

„Inspectori din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucuresti au efectuat, noaptea trecută, un control în zona centrală a Capitalei pentru depistarea şi sancţionarea taximetriştilor care obişnuiesc să refuze cursele sau să propună alte preţuri decât cele stabilite de aparatul de taxat.

Poliţiştii locali au acţionat în zonele Str. Halelor / Str. Şelari şi Calea Victoriei / Splaiul Independenţei. Au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 57 autovehicule şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.800 lei, conform Legii 38/2003”, transmite Poliţia Locală, sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ca măsuri complementare, poliţiştii locali au reţinut două autorizaţii de taxi, iar în alte trei cazuri urmează să fie sesizate autorităţile de autorizare din judeţul Ilfov.

„Acţiunea de vineri noapte face parte dintr-un set de măsuri care sunt aplicate in vederea descurajarii taximetristilor de a mai practica tarife preferenţiale sau de a refuza curse, nereguli ce sunt aduse, zilnic, de către bucureşteni, în atenţia D.G.P.L.C.M.B”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici