Răzvan Cuc, despre terasamentul prăbuşit al tronsonului Lugoj-Deva: Constructorul trebuie să vină cu soluţii

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, vineri, la Arad, că firma care a construit tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, „trebuie să vină cu soluţii de remediere”, dar a evitat să spună când se va circula în zona unde s-a prăbuşit terasamentul înainte de inaugurare.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cuc, despre terasamentul prăbuşit al tronsonului Lugoj-Deva: Constructorul trebuie să vină cu soluţii

Răzvan Cuc, despre terasamentul prăbuşit al tronsonului Lugoj-Deva: Constructorul trebuie să vină cu soluţii

Întrebat, vineri, dacă tronsonul de autostradă Lugoj – Deva se va deschide circulaţiei în luna august, ministrul Răzvan Cuc, a răspuns că vrea să vadă dacă se respectă toate specificaţiile pentru a nu mai fi probleme.

"Am spus că până la sfârşitul anului voi inaugura 90 de kilometri de autostrăzi. Primii 15 i-am dat în folosinţă la Lugoj-Deva, lotul 2, urmând să deschidem loturile 3 şi 4 Sebeş - Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva şi intrarea în Bucureşti, cei 3 kilometri. Am discutat cu contructorii şi şi-au asumat termenele. La lotul 3 Lugoj-Deva vreau să văd mai întâi şi din punct de vedere al calităţii că se respectă toate specificaţiile ca să nu avem probleme, să ne trezim că deschidem o autostradă şi după aceea avem probleme de calitate şi se întâmplă alte lucruri, să punem în pericol viaţa participanţilor la trafic. Trebuie să ţinem foarte bine cont de aceste aspecte", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Cuc a mai spus că nu "termenele sunt importante", dar că "nu putem face rabat la calitate".

"Ca să fim foarte clari. Şi termenele sunt importante şi trebuie să le respecte pentru că ei sunt plătiţi din banii statului român, dar pe de altă parte nu putem face rabat la calitate şi să trecem cu vederea anumite probleme care sunt la terasamente sau unde s-au indentificat problemele. Constructorul trebuie să vină cu soluţiile de remediere, astfel încât când finalizează lucrarea să avem o lucrare în paramentri normali din punct de vedere al calităţii şi al banului care îl primesc de la statul român", a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, despre tronsonul Lugoj-Deva.

La rândul său, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ştefan Ioniţă a declarat că prăbuşirea terasamentului pe lotul trei Lugoj-Deva e legată de "probleme de calitate".

"Avem rezultate preliminare pe Lugoj-Deva, lotul 3, sunt probleme de calitate care vor fi rezolvate de către antreprenor. Comisiile noastre care fac controalele inopinate au sesizat aceste anomalii. Eu cred că în continuare trebuie să intensificăm controalele, ca să stăm lângă antreprenor astfel încât să-şi respecte termenele contractuale. Nu le respectă, dăm înştiinţări de remediere, ajungem până la reziliere în cazul în care nu respectă lucrurile şi nu exectuă lucrările după standardele noastre care sunt în vigoare. Lucrul nu a fost oprit niciodată, lucrările sunt în curs de derulare, fac remedierele de rigoare. Noi suntem acolo cu reprezentanţii noştri din teritoriu, iar săptămânal merg şi reprezentanţi de la central. Pe lângă consultant, avem o supraverificare pentru toţi antreprenorii, (...) ca să respectăm toate termenele pe care le-am impus", a declarat, la Arad, directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă.

Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit pe o lungime de 70 de metri, la jumătatea lunii iulie, iar CNAIR a trimis în zonă o echipă pentru a verifica situaţia. Lotul era programat pentru deschidere anul acesta.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul CNAIR s-au aflat, vineri, în Arad, unde a mers la şantierul pasajelor de pe şoseaua de centură nord-vest a municipiului Arad, parte din DN7. Construcţia a început în 2011 şi deşi ar fi trebuit finalizate în 2012, cele două pasaje nu sunt gata nici în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici