- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.10.2018, 15:08)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reabilitarea Podului Constanţa din Capitală, întârziată de birocraţie. Pe Podul Grant va fi întreruptă parţial circulaţia, timp de doi ani | FOTO, VIDEO
Unele dintre cele mai importante poduri din Capitală reprezintă în prezent „marea provocare” a Primăriei Capitalei. Podul Grant va fi reparat cu întreruperea circulaţiei, iar reabilitarea Podului Constanţa nu a început nici acum, la cinci luni de la semnarea unui protocol între CFR şi PMB.
Urmărește
1282 afișări
Reabilitarea Podului Constanţa din Capitală, întârziată de birocraţie. Pe Podul Grant va fi întreruptă parţial circulaţia, timp de doi ani | FOTO, VIDEO
Primăria Capitalei a anunţat, recent, că va începe reparaţiile la Podul Grant, care se vor face pe o perioadă de doi ani, iar reprezentanţii Municipalităţii au transmis că reabilitarea podului se va face cu „întreruperea parţială a circulaţiei”.
În prezent, Podul Grant este una dintre cele mai tranzitate artere din Bucureşti, iar întreruperea circulaţiei pentru reparaţii va duce, inevitabil, la aglomerarea zonei, care oricum este destul de congestionată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Reabilitarea podului este însă absolut necesară şi va costa 11 milioane de euro, construcţia având, potrivit Administraţiei Străzilor, o stare tehnică nesatisfăcătoare. De altfel, această stare tehnică a podului poate fi observată de orice şofer care circulă pe pod, mai ales în ceea ce priveşte rosturile de dilataţie, care sunt într-o stare avansată de degradare.
Până la demararea lucrărilor de reparaţie a Podului Grant, Primăria Capitalei trebuia să înceapă reabilitarea Podului Constanţa, a cărui stare este extrem de proastă.
PMB a cerut, în luna mai, ca acest pod să treacă din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a Municipalităţii, ca să poată fi reparat şi cu fonduri de la bugetul local, ulterior semnându-se, tot în mai, un protocol între CFR şi PMB în acest sens. După aproape 5 luni, în septembrie, CFR a trimis actul înapoi la PMB, pentru modificare. Motivul? În primul proiect nu se specifica faptul că după reparaţii podul trebuie să treacă tot la Ministerul Transporturilor, pentru că face parte din infrastructura CFR.
„Menţionăm că după realizarea lucrărilor de reparaţii şi rebilitare la imobilul Pod CF – Bucureşti- Constanţa şi dat fiind faptul că obiectivul sus menţionat este o componentă a infrastrcturii feroviare a Căilor Ferate Române este necesar ca ulterior lucrărilor de reparaţii şi reabilitare, obiectivul sus menţionat să fie dat în administrarea Ministerului Transporturilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului votat în şedinţa CGMB din luna septembrie.
Astfel, din cauza unei comunicări defectuoase între cele două instituţii, podul este şi în prezent într-o stare foarte proastă.
„În cazul Podului Constanţa, nişte funcţionari nu au citit legea. În luna mai, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, şi am votat şi noi, ca Podul Constanţa să treacă la PMB pentru a putea fi refăcut. Proiectul s-a dus la Ministerul Transporturilor, iar de acolo, cineva şi-a dat seama că în respectivul proiect nu era prevăzut ca după terminarea lucrărilor, podul să revină în administrarea Ministerului Transporturilor, respectiv la CFR. Ca atare, după aproape cinci luni, şi-au dat seama că acest proiect trebuie să se întoarcă la CGMB şi să fie introdus articolul care să prevadă întoarcerea podului la CFR. Este ridicol, pentru că şi PMB şi Ministerul Transporturilor ar fi trebuit să rezolve această problemă tot din mai, ca să se poată demara lucrările. Între timp, pe zi ce trece, Podul Constanţa se deteriorează şi pune viaţa trecătorilor în pericol”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Roxana Wring, consilier general în cadrul CGMB.
Într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii CFR spun că până în prezent nu a fost identificat regimul juridic de transfer al podului: „Transferul obiectivului Pod CF de la km 4+327, aflat pe linia CF Bucureşti - Constanţa, în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, nu a fost realizat până în prezent deoarece nu a fost identificat regimul juridic de transfer”, se arată în răspunsul CFR.
În ceea ce priveşte explicaţiile Primăriei Capitalei referitor de Podul Constanţa, reprezentanţii instituţiei au transmis, miercuri, că în prezent se aşteaptătă o hotârâre de Guvern pentru preluarea podului: „Următorul pas pentru finalizarea procedurilor administrative este emiterea, de către Guvern, a unei hotărâri privind transmiterea podului către Municipiul Bucureşti”, se arată în comunicatul PMB.
O altă mare provocare a Primăriei Capitalei este construirea Nodului Rutier Virtuţii, finalizare care se va face, aşa cum a declarat primarul general, la sfârşitul anului viitor. Până atunci, pe traversele construcţiei a început să curgă rugina, iar potrivit unui răspuns al PMB, la solicitarea MEDIAFAX, podul va fi vopsit cu grund atunci când va fi dat în folosinţă.
De asemenea, surse din cadrul Municipalităţii au declarat, pentru MEDIAFAX, că RATB (în prezent STB) a fost nevoită, recent, să coboare cu câteva zeci de centimetri cablurile de tensiune ale tramvaiului 41, pentru trecerea podului peste Şoseaua Virtuţii şi implicit peste linia de tramvai.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace