- Home
- Social
- TULCEA, (07.04.2020, 16:54)
- Andrei Leonte
Reacţia elevilor după anunţul făcut de Monica Anisie: Dreptul la educaţie nu este asigurat pe perioada stării de urgenţă
- Elevii sunt nemulţumiţi de măsurile anunţate, marţi, de ministrul Educaţiei, Monica Anisie
- Aceştia consideră că dreptul la educaţie nu este asigurat în această perioadă în care este instituită starea de urgenţă
- Principala problemă ridicată de elevi este imposibilitatea copiilor din mediile rurale, defavorizate, de a avea acces la internet, laptopuri sau tablete
Urmărește
9819 afișări
Reacţia elevilor după anunţul făcut de Monica Anisie
Astfel, în urma declaraţiilor făcute marţi de ministrul Educaţiei, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor au transmis un comunicat de presă în care îşi arată nemulţumirile faţă de măsurile luate de Guvern.
Ministrul Anisie a transmis că elevii din an terminal, clasa a VIII-a şi a XII-a, urmează să susţină Evaluarea Naţională şi, respectiv, Examenul Naţional de Bacalaureat doar din materia care a fost parcursă până la începutul semestrului II din anul şcolar în curs, în contextul suspendării cursurilor pe o perioadă nedeterminată din cauza COVID-19.
„Reprezentanţii elevilor susţin această măsură, dar trag un semnal de alarmă asupra indiferenţei reprezentanţilor ministerului în ceea ce priveşte asigurarea accesului la educaţie tuturor elevilor în vederea parcurgerii întregii materii, pentru a preveni apariţia unor lacune în ceea ce priveşte materia, şi a menţine un contact permanent a elevilor cu şcoala. Simplificarea materiei este în beneficiul elevilor, dar problema celor din mediile defavorizate încă există, aceştia urmând a susţine examenele naţionale fără o pregătire susţinută de un cadru didactic sau o recapitulare efectivă a materiei”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile private la Nisa cu o aeronavă Nordis
-
Propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, respinsă de Birourile Parlamentare Reunite
-
Trump avertizează Iranul cu privire la o „anihilare totală” în cazul unei tentative de asasinat
Principala problemă ridicată de elevi este imposibilitatea copiilor din mediile rurale, defavorizate, de a avea acces la internet, laptopuri sau tablete, şi astfel să poată participa la cursurile online care se desfăşoară după închiderea şcolilor.
„Elevii din mediile defavorizate trebuie să beneficieze în continuare de dreptul la educaţie, chiar dacă aceştia nu îşi pot permite să aibă acces la un device electronic prin care să poată lua parte la această principală modalitate de susţinere în continuare a orelor, des amintită în discursurile politicienilor atunci când sunt întrebaţi de situaţia învăţământului românesc pe timp de criză”, au mai transmis reprezentanţii elevilor din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov.
Astfel, reprezentanţii elevilor consideră că orice măsură luată de ministrul Educaţiei este în zadar în lipsa unor decizii clare şi rapide, care să asigure tuturor elevilor accesul la internet.
„Aşadar, Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită ministrului educaţiei, Monica Anisie, şi prim-ministrului României, Ludovic Orban, să îşi asume gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi să se asigure că absolut tuturor elevilor din România li se asigură dreptul la educaţie, prin demararea procedurilor cu privire la începerea unei achiziţii directe de device-uri, în urma realizării unei centralizări a numărului de elevi ce nu îşi pot permite să aibă acces la aşa-zisa educaţie gratuită”, mai transmit reprezentanţii elevilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Pot fi atacate în instanţă ordonanţele militare? Un avocat îţi explică la ce să te aştepţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:40
-
astăzi, 15:37