- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.08.2017, 18:12)
- Petriana Condrut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reacţia lui Toader la acuzaţiile privind concursul câştigat de fiul său la universitatea unde a fost rector: Prin modificare regulamentului s-a introdus un filtru suplimentar
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, pe pagina sa de socializare, referitor la concursul câştigat de fiul lui la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, că, prin modificarea regulamentului, a fost introdus un filtru suplimentar, precizând că afirmaţiile din spaţiul public sunt tendenţioase.
Urmărește
2097 afișări
Reacţia lui Tudorel Toader la controversele privind concursul câştigat de fiul său la universitatea unde a fost rector: Prin modificare regulamentului s-a introdus un filtru suplimentar
Precizările ministrului vin, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a adus modificări la metodologia de concurs pentru posturile didactice astfel încât fiul lui Tudorel Toader să poată prelua postul de asistent universitar.
„Ionuţ Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, începând din 2013 şi doctor în drept penal, din 2016. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare”, a scris Toader, pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Ministrul Justiţiei a mai scris că îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universităţii din Iaşi.
„Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept!”, a conchis ministrul.
Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind vorba despre postul de asistent universitar câştigat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.
„Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de informaţiile apărute recent în spaţiul public şi va verifica modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Mai exact, controlul Ministerului Educaţiei Naţionale vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală. Persoanele, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Educaţiei.
Verificările vin ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, potrivit cărora instituţia de învăţământ a adus modificări la metodologia de concurs pentru posturile didactice astfel încât fiul ministrului Justiţiei să poată prelua postul de asistent universitar.
În replică, conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a transmis că niciuna dintre modificările aduse metodologiei nu afectează postul ocupat de Ionuţ Alexandru Toader.
„Ionuţ-Alexandru Toader a candidat pentru postul de asistent universitar, poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală; Drept civil. Persoanele, perioadă determinată, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea, anul universitar 2016-2017. Comisia de concurs a fost formată din cinci profesori şi conferenţiari de la universităţi din România şi o persoană de la Facultatea de Drept din Iaşi. Media de concurs a fost 9,24, candidatul fiind admis. Conform reglementărilor interne ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, nu pot participa la concursuri de angajare persoane ale căror rude exercită funcţii de conducere. Pe perioada concursului, prof.univ.dr. Tudorel Toader nu a exercitat funcţia de rector al Universităţii, fiind suspendat din funcţie, iar articolul nefiind aplicabil în acest caz. La nivel naţional, Legea Educaţiei nu are prevederi care să restricţioneze accesul la posturi didactice membrilor familiei”, se arată în răspunsul universităţii.
Mai mult, Senatul Universităţii a modificat în luna martie articolul 8 din Metodologia de concurs pentru posturile didactice, însă conducererea instituţiei susţine că ” nu a produs nici un efect în cazul postului mai sus-menţionat, deoarece modificarea viza strict posturile interdisciplinare. În cazul acesta, a fost vorba despre un post în domeniul Drept, cerinţa pentru candidaţi fiind diplomă de doctor în Drept. Mai mult de atât, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Senatul a modificat metodologia de concurs în sensul introducerii unei trepte suplimentare de validare şi filtrare a candidaţilor pentru posturi didactice, instituind o comisie la nivelul fiecărei facultăţi care să verifice îndeplinirea criteriilor de eligibilitate”, se mai arată în răspunsul instituţiei.
Universitatea ”Al. I. Cuza”: Acuzaţiile în cazul concursului câştigat de fiul lui Tudorel Toader, fără bază
Universitatea ”Al. Ioan Cuza” din Iaşi precizează că acuzaţiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific (fiul lui Tudorel Toader - n.r.) sunt lipsite de orice fundament,urmând ca instituţia să colaboreze cu Ministerul Educaţiei pentru clarificarea situaţiei.
Citeşte şi: 150 lei pentru un pix. Primăria care a făcut achiziţia: S-a realizat în baza preţului scăzut faţă de alte oferte ale aceleiaşi mărci
Citeşte şi: Portofel cu peste 2.500 de lei, găsit de un poliţist în timpul liber şi predat colegilor
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe