- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Record absolut în Bucureşti la Noaptea Muzeelor
Noaptea Muzeelor a înregistrat un record absolut în Bucureşti. A fost pentru prima oară când mai mult de 80% dintre punctele de interes erau pline de oameni care aşteptau să intre.
Record absolut în Bucureşti la Noaptea Muzeelor
Cea de-a 18-a ediţie a Nopţii Muzeelor a animat nu mai puţin de 260 de spaţii şi medii muzeale şi culturale din toată ţara.
Ediţia a fost prezentă în 260 de muzee şi spaţii culturale prietene, din peste 90 de localităţi (oraşe, comune, sate), care au acoperit geografic 39 de judeţe. În Bucureşti, Noaptea Muzeelor a înregistrat un record absolut de 64 de obiective culturale, fiind pentru prima oară în istoria organizării evenimentului când mai mult de 80% dintre punctele de interes din circuitul oraşului erau pline de oameni care aşteptau să intre pentru a se bucura de programul oferit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În acest moment, după centralizarea datelor furnizate de reprezentanţii a 123 din cele 260 de obiective branşate la circuitul naţional, cifra de prezenţă a fost de 325.133 de vizitatori la nivelul întregii ţări, dintre care 83.409 de vizitatori numai în Bucureşti (acolo unde au fost colectate date de la 35 din cele 64 spaţii activate de Noaptea Muzeelor), anunţă organizatorii. Cifre remarcabile de vizitare au fost consemnate la Arcul de Triumf (11.000 de vizitatori), la Muzeul Naţional de Geologie (17.195 de vizitatori), la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (7.851 de vizitatori) şi la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (peste 6.000 de vizitatori). Muzeele Municipiului Bucureşti au fost vizitate, cumulat, de 9.323 de vizitatori, iar cele ale Muzeului Naţional al Literaturii Române de 6.700 de vizitatori. La Muzeul Pandemiei, proiect al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, s-au înregistrat 1.144 de vizitatori.
În oraşul Iaşi s-a înregistrat a doua cea mai mare prezenţă din partea publicului, cu 34.647 de vizitatori înregistraţi pentru toate muzeele din administrarea Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, 13.082 de vizitatori pentru cele ale Muzeului Literaturii Române din Iaşi şi 18.847 de vizitatori pentru cele ale Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iaşi.
În Cluj-Napoca, o prezenţă impresionantă de vizitatori s-a înregistrat la Muzeul de Artă (16.800), la fel şi la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei (5.447).
Un record şi o prezenţă supriză în topul vizitării s-a înregistrat în Neamţ, acolo unde cele 14 muzee ale Complexului Muzeal de aici au raportat o cifră de vizitare de 35.000 de persoane.
La Suceava, cele 5 obiective ale Muzeului Bucovinei s-au bucurat de prezenţa a 13.909 vizitatori.
În judeţul Dâmboviţa, muzeele administrate de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” au fost vizitate de 10.738 de vizitatori.
Muzeul ASTRA din Sibiu, singurul muzeu participant din acest oraş, a raportat o rată de vizitare de 11.311 de persoane, fiind constant unul dintre cele mai vizitate obiective muzeale din ţară cu ocazia Nopţii Muzeelor şi nu numai.
Multe muzee din oraşe din ţară au avut cifre fără precedent în istoria participării lor, cum au fost în Călăraşi, Vaslui, Deva, Buzău, Constanţa, Galaţi sau Braşov. În Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii a confirmat aşteptările cu aproximativ 10.000 de vizitatori.
De asemenea, a fost pentru prima oară când biletele emise în regim de gratuitate au fost epuizate în 2 - 3 ore în multe situaţii din ţară, iar acest lucru a îngreunat sistemul de numărare şi de înregistrare a vizitatorilor, motiv pentru care suntem convinşi că ratele de vizitare au fost mai mari decât cele raportate de multe muzee.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO