Record la Şcoala de Poliţie din Câmpina: aproape 5 candidaţi pe un loc la admiterea de iarnă, organizată pentru prima oară istoria instituţiei / Ce spun tinerii despre testele psihologice | FOTO

Peste 6.000 de candidaţi s-au prezentat, miercuri, la Şcoala de Poliţie din Câmpina, judeţul Prahova, pentru înscrierea la primul examen de admitere organizat iarna, unde sunt disponibile 1.300 de locuri pentru viitorii poliţişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
8927 afișări
Imaginea articolului Record la Şcoala de Poliţie din Câmpina: aproape 5 candidaţi pe un loc la admiterea de iarnă, organizată pentru prima oară istoria instituţiei / Ce spun tinerii despre testele psihologice | FOTO

Record la Şcoala de Poliţie din Câmpina: aproape 5 candidaţi pe un loc la admiterea de iarnă, organizată pentru prima oară istoria instituţiei / Ce spun tinerii despre testele psihologice

Potrivit comandantului Şcolii de Poliţie din Câmpina, Vasile Tache, este pentru prima data în istoria şcolii când este organizată sesiune de admitere iarna. Iniţial, peste 10.000 de persoane şi-au depus dosarele, însă numai 6.152 au reuşit să treacă de probele eliminatorii, concurenţa fiind de aproape cinci candidaţi pe un loc.

“Este o situaţie atipică ţinând cont de deficitul mare de personal din Poliţia Română. Astfel, Şcolii de la Câmpina i-au fost alocate 1.300 de locuri, cel mai mare probabil din istoria şcolii. Şi numărul de candidaţi, 6.152, este un număr, la fel, cel mai mare din ultimii ani. Au fost 10.100, dar între timp au fost probleme eliminatorii, respectiv testarea psihologică şi proba medicală. Unii nu s-au mai prezentat. Suntem pregătiţi cu totul”, a declarat Tache.

Candidaţii au timp să meargă să se înscrie pentru probele sportive şi pentru vizita medicală până joi, însă din cauza numărului mare de persoane, viitorii poliţişti au stat, de miercuri, afară, în ploaie, mai multe ore, până au putut intra la comisia care eliberează legitimaţiile de concurs.

“Am stat de la 07.45 până la ora 11, când am intrat. La al doilea rând am stat puţin, cam trei ori jumătate am stat în total. Am mai dat în 2016, la încadrările directe. Am ales să mă înscriu pentru stabilitate, statut, siguranţa zilei de mâine”, a spus un tânăr de 31 de ani, din Oradea, care şi-ar dori să devină judiciarist.

În ceea ce priveşte testele psihologice, mulţi au spus că le consideră uşoare, una dintre întrebări fiind “Te-a durut vreodată capul?”. Mai mult, ei nu cred că examenul psihologic de la admitere este un test concludent.

“M-am gândit oportunitate, este un loc de muncă stabil. Tata a fost atâţia ani în poliţie şi m-am gândit să-l urmez. Testul psihologic mi s-a părut uşor. Sincer, nu cred că este sută la sută concludent. Au fost întrebări destul de ciudate, cum ar fi dacă te-ai gândit vreodată să-ţi iei viaţa, plus celelalte chestii de logică”, a declarat o tânără.

Examenul medical şi probele sportive se vor desfăşura în perioada 12-18 ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici