- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REFERENDUM 2012: Peste 7.700 de persoane n-ar fi trebuit incluse pe listele electorale din Mehedinţi
Peste 7.700 de persoane din judeţul Mehedinţi nu ar fi trebuit incluse pe listele electorale de la referendum, potrivit actualizării datelor de către primării, majoritatea fiind persoane cu acte de identitate expirate.
REFERENDUM 2012: Peste 7.700 de persoane n-ar fi trebuit incluse pe listele electorale, în Mehedinţi (Imagine: Adriana Neagoe/Publimedia)
Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat, luni, că 7.714 persoane cu drept de vot din judeţ nu ar fi trebuit să se găsească pe listele electorale de la referendum. Un număr de 469 dintre acestea sunt persoane decedate, care figurau însă în 10 iulie pe listele electorale permanente.
El a precizat că 4.642 de persoane se aflau pe listele permanente, deşi aveau actele de identitate expirate, 877 de persoane şi-au schimbat domiciliul, dar au rămas pe liste şi la vechiul domiciliu, în timp ce 1.685 de persoane au reşedinţa în străinătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi afirmă că acesta încearcă să declanşeze al Treilea Război Mondial, înainte ca tatăl său să preia mandatul
-
Operaţiunea Şcoala. 50 de percheziţii în dosare de trafic de droguri în şcoli
-
Ţările nordice distribuie ghiduri de supravieţuire cetăţenilor, pe fondul temerilor de război
Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.
Tot duminică, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare şi că nu îşi permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituţională în legătură cu referendumul.
Curtea Constituţională a admis, în 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.
Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO