- Home
- Social
- ALBA IULIA, (28.05.2018, 08:46)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Referendumul din Sebeş, privind monitorizarea poluării, invalidat
Referendumul din Sebeş organizat pentru achiziţionarea unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului a fost invalidat din cauza că numărul persoanelor prezente la vot, înscrise pe listele electorale permanente, a fost sub pragul de 30%, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
220 afișări
Referendumul din Sebeş, privind monitorizarea poluării, invalidat
Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Primăria Sebeş, la referendum au participat 7.393 de persoane, respectiv 28,17% din populaţia cu drept de vot. 7.011 au răspuns ”DA”, în vreme ce 201 au răspuns ”NU”, locuitorii fiind întrebaţi dacă sunt de acord cu achiziţionarea de către municipiul Sebeş a unui laborator mobil pentru măsurarea şi monitorizarea calităţii aerului din Sebeş, dar şi cu suportarea cheltuielilor privind, funcţionarea şi utilizarea acestuia. 181 de voturi au fost nule.
Primarul din Sebeş, Dorin Nistor, a declarant că administraţia locală va solicita autorităţilor ca judeţul Alba să fie dotat cu un laborator mobil pentru măsurarea calităţii aerului, iar Sebeşul să beneficieze de acesta.
”Vă mulţumesc, dragi oameni ai locului, pentru prezenţa la vot. Vă respect efortul şi vă asigur că Municipiul Sebeş va continua să dezvolte o strategie de dezvoltare durabilă cu o componentă de mediu importantă. În următoarele zile, voi solicita audienţe la Ministrul Mediului şi la Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Acest spirit civic, căruia i-am spus cu toţii #DragdeSebeş, ne va da resursele pentru a continua, în interesul întregii comunităţi, demersurile şi proiectele construite împreună (...) Respectând pas cu pas legislaţia în vigoare, vom solicita, în continuare, autorităţilor competente ca judeţul Alba să fie dotat cu un laborator mobil pentru măsurarea calităţii aerului, iar Sebeşul să beneficieze în mod constat de acesta”, a spus Dorin Nistor.
La Sebeş a avut loc un referendum local pentru consultarea cetăţenilor cu privire la achiziţionarea unui laborator mobil în vederea măsurării şi monitorizării calităţii aerului din oraş. Oamenii au putut vota între orele 07.00 şi 23.00, în cele 20 de secţii de votare care au fost deschise pe întregul areal administrativ al municipiului Sebeş, inclusiv în localităţile aparţinătoare Lancrăm, Răhău, Petreşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Costurile pentru achiziţionarea laboratorului mobil de monitorizare a poluării s-ar fi ridicat la peste 1 milion de lei, iar apoi ar fi fost angajaţi specialişti pentru operarea şi interpretarea rezultatelor, dacă locuitorii municipiului Sebeş ar fi atins pragul de 30% şi ar fi susţinut acest demers.
Ideea achiziţionării acestui laborator a venit după ce la Sebeş au avut loc, în ultimii ani, mai multe proteste, în care mai mulţi oameni acuzau că sunt companii care prin activitatea lor poluează, iar la dezbaterile publice organizate de autorităţile de mediu susţineau că poluarea este cancerigenă.
Bugetul alocat pentru organizarea referendumului a fost de circa 20.0000 de euro.
Numărul alegătorilor cu drept de vot din Sebeş este de 26.213 persoane, iar pentru ca referendumul să fi fost validat, la urne ar fi trebuit să fie prezenţi cel puţin 7.864 de alegători.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe