Referendumul pentru legea Capitalei nu se va mai organiza

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, vineri, organizarea referendumului pentru Legea Capitalei. 34 de consilieri au votat împotriva organizării referendumului, a existat o abţinere şi un vot pentru.

Urmărește
649 afișări
Imaginea articolului Referendumul pentru legea Capitalei nu se va mai organiza

Referendumul pentru legea Capitalei nu se va mai organiza (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Proiectul privind abrogarea Hotărârii CGMB nr. 63/2011 referitoare la aprobarea organizării referendumului local cu privire la modificarea organizării administrativ-teritoriale şi a funcţionării autorităţilor administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti, modificată prin Hotărârea CGMB nr. 95/2011 a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti convocată vineri, după discuţiile preşedintelui cu primarii din Capitală, care a avut loc la Primăria Capitalei.

În favoarea abrogării hotărârii privind organizarea referendumului au votat 34 de consilieri municipali, fiind înregistrate şi un vot împotrivă şi o abţinere.

Propunerea de anulare a referendumului ce trebuia să aibă loc în 26 iunie a fost formulată în întâlnirea şefului statului cu primarul general şi cu edilii de sectoare. În urma acestei întâlniri a fost convocată şedinţa CGMB pentru aprobarea anulării referendumului.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat de consilieri şi de primarii de sector, "proiectul de lege a Capitalei care a determinat iniţierea referendumului nu corespunde cerinţelor actuale de dezvoltare a Bucureştiului, în consecinţă nu mai este de actualitate".

Astfel, consilierii generali au convenit ca în următoarea perioadă să se iniţieze o serie de dezbateri pentru a identifica cele mai bune soluţii de reorganizare a Capitalei, în contextul constituirii zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după votul din CGMB, că trebuie să se găsească o modalitate juridico-financiară pentru ca acele cheltuieli făcute până acum pentru organizarea referendumului să rămână neatinse şi să fie alocate următorului referendum care va fi organizat.

De asemenea, banii rămaşi necheltuiţi vor ajunge într-un fond de rezervă.

Oprescu a precizat că anularea referendumului este o măsură cu caracter reparatoriu pentru cheltuielile pe care le prevedea acest proces. Edilul şef a mai spus că se bucură că a fost o negociere deschisă între primarii de sector, consilieri şi preşedintele Traian Băsescu.

"Atunci când chemi populaţia, o chemi pentru a o consulta cu adevărat", a declarat Sorin Oprescu, subliniind că banii alocaţi vor fi folosiţi în mod corespunzător pentru un viitor referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici