- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reforma instituţiilor din administraţia publică, discutată luni, la Guvern
Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat, sâmbătă, la Suceava, că o primă discuţie privind reforma instituţiilor din administraţia publică va fi organizată, luni, la Guvern urmând să participe reprezentanţii asociaţiilor primarilor şi asociaţiei judeţelor şi cei ai MFP şi MAI.
Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)
Nichita a spus, într-o conferinţă de presă, că luni, la Guvern, se vor întâlni reprezentanţii asociaţiilor primarilor de comune, oraşe şi municipii şi ai asociaţiei consiliilor judeţene cu cei ai Ministerului de Finanţe şi ai Administraţiei şi Internelor, pentru a discuta principiile şi criteriile în baza cărora se va face reforma instituţiilor din administraţia publică.
El a arătat că scopul este ca reducerea de personal să fie făcută astfel încât să se asigure funcţionarea fiecărei localităţi, dar şi să permită dezvoltarea acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Trebuie să stabilim criteriile, cheltuielile pe fiecare primărie, cu număr de populaţie, cu suprafaţă, cu proiecte, cu dotări. În funcţie de aceste criterii alocăm un buget şi un număr de personal pe care trebuie să-l aibă. Când comuna respectivă are şi alte activităţi extrabugetare înseamnă că de acolo poate să aibă personal suplimentar şi poate să lucreze pe acele venituri, dar de la bugetul statului primeşte pentru numărul de salariaţi stabilit şi pentru utilităţi", a spus Nichita.
El a arătat că, pe lângă bugetul de funcţionare, vor trebui create la consilii judeţene bugete de dezvoltare din care să fie finanţate proiecte, iar sumele de bani să nu mai fie alocate localităţilor pe criterii politice, ci pe criterii clare, de finanţare a unor proiecte necesare comunităţilor respective.
"Luni va fi o discuţie de genul acesta pentru că noi am stopat în coaliţie decizia cu 20 la sută daţi afară. FMI impune în clipa de faţă să se ia măsuri de reformă în administraţia publică", a spus Nichita, care a adăugat că în ceea ce priveşte agenţiile deja se iau măsuri în acest sens.
El a spus că s-a constatat că unele agenţii care au fost create pentru perioada de preaderare la UE funcţionează şi post-aderare fără să fie necesare şi că mai sunt agenţii care au activitate doar o săptămână dintr-un an, dar că funcţionează pe parcursul întregului an.
"Această reformă în sistemul administraţiei publice trebuie făcută, dar nu aşa pompieristic şi nu cum doreşte preşedintele pentru că e în campanie", a adăugat vicepreşedintele PSD.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:47
-
astăzi, 07:43
„Momentul adevărului” pentru primul tratat mondial privind poluarea cu plastic