Reguli simplificate pentru intrarea animalelor de companie din Liban în România

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă măsuri de urgenţă pentru a facilita intrarea în România a animalelor de companie aparţinând refugiaţilor din Liban.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Reguli simplificate pentru intrarea animalelor de companie din Liban în România

Reguli simplificate pentru intrarea animalelor de companie din Liban în România

Decizia vine în contextul situaţiei excepţionale din Liban şi urmăreşte să evite complicaţiile pentru refugiaţii care sosesc cu animale de companie.

Conform noilor reguli, animalele care îndeplinesc deja condiţiile standard de intrare în UE vor fi admise fără probleme.

Pentru celelalte cazuri, ANSVSA a stabilit o procedură simplificată.

„Proprietarii animalelor care nu sunt identificate corespunzător sau nu au vaccinarea antirabică la zi vor completa un formular special de localizare", a precizat ANSVSA într-un comunicat.

Formularul poate fi descărcat de pe site-ul ANSVSA sau accesat prin scanarea unui cod QR pus la dispoziţie de autorităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liban,
animale,
ansvsa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici