Reguli stricte pentru transportul animalelor: controale repetate şi termometre în spaţiile închise

  • România a adoptat o legislaţie cu reglementări suplimentare normelor Uniunii Europene pentru protecţia animalelor în timpul transportului.
  • Printre măsurile impuse sunt controalele repetate şi termometre în spaţiile închise unde se află animalele.
  • La inţiativa ANSVSA a fost elaborat actul normativ comun cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.
Urmărește
301 afișări
Imaginea articolului Reguli stricte pentru transportul animalelor: controale repetate şi termometre în spaţiile închise

Reguli stricte pentru transportul animalelor: controale repetate şi termometre în spaţiile închise

România a introdus reglementări suplimentare normelor Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea bunăstării animalelor în timpul transportului. Este vorba despre o lege privind protecţia animalelor destinate exportului în ţări ţerţe. În prezent reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) elaborează, în prezent, normele de aplicare care includ prevederi referitoare la protecţia animalelor exportate pe cale rutieră, navală si aeriană.

La inţiativa ANSVSA a fost elaborat actul normativ comun cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Conform acestui ordin, navele pentru animale sunt verificate de inspectori veterinari oficiali, reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române (ARN) şi inspectori maritimi independenţi autorizaţi atât înainte de aprobare, cât şi înainte de fiecare operaţiune a navelor de animale din porturile româneşti. Inspecţiile comune sunt efectuate în conformitate cu un protocol de cooperare, care a fost semnat anul acesta.

Actul normativ include dispoziţii naţionale suplimentare, mai stricte în comparaţie cu legislaţia Uniunii Europene, cum sunt limitarea valabilităţii certificatului de aprobare la 3 ani şi furnizarea de termometre pentru măsurarea temperaturii pe punţile în care sunt transportate animalele.

Măsurile au fost luate şi ca urmare a discuţiilor apărute după accidentul de anul trecut din judeţul Constanţa. O navă sub pavilion Palau s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici