REGULILE pe care va trebui să le respectăm la terasă şi restaurant de la 1 iunie. Lista făcută de Guvern şi reprezentanţii din industrie

  • Restaurantelor şi terasele vor fi redeschise, dar vor trebui să respecte o serie de reguli
  • Sunt în mare parte reguli pentru proprietarii de restaurante şi pentru angajaţii lor, dar şi clienţii vor trebui să fie atenţi
  • Masca va fi obligatorie pentru personal, în timp ce clienţii vor trebui să o poarte doar în anumite zone
Urmărește
11598 afișări
Imaginea articolului REGULILE pe care va trebui să le respectăm la terasă şi restaurant de la 1 iunie. Lista făcută de Guvern şi reprezentanţii din industrie

REGULILE pe care va trebui să le respectăm la terasă şi restaurant. Lista făcută de Guvern şi reprezentanţii din industrie

Restaurantele şi terasele din România se vor redeschide, dar vor trebui să respecte o serie de reguli noi. Guvernul şi Asociaţia Restaurantelor dni România (HORA) au stabilit normele finale.
 
De la 1 iunie, data la care Guvernul a anunţat că va permite redeschiderea localurilor, fiecare patron va trebui să respecte o serie de reguli care să asigure distanţarea socială a clienţilor.
 
În primă fază, restaurantele vor lucra la o capacitate de 50% în interior.

REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ŞI TERASELOR

Profit.ro notează că autorităţile, împreună cu reprezentanţii industriei, au întocmit un draft privind noile reguli.
 
1) depărtarea meselor la cel puţin 2 metri una de alta 
 
2) stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă şi cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri. 
 
3) va fi obligatorie purtarea măştilor de către personal
 
4) clienţii vor fi obligaţi să poarte măşti doar în zonele de confluenţă, atunci când se ridică de la masă şi merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alţi clienţi de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască. 
 
5) la o masă au voie cel mult 6-8 persoane. 
 
6) după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanţi 
 
7) triaj epidemiologic pentru angajaţi: li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depăşească 37 de grade pentru a fi primiţi la muncă. 
 
8) va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze şi temperatura clienţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici